back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με βαριά οσμή ηθικής απαξίας και παρατυπίας, οικονομικών διαστάσεων, ο δρόμος προς τις κάλπες

Διαβάστε επίσης

Στο τεταμένο σκηνικό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ με τον εν εξελίξει διεμβολισμό του Κινήματος Αλλαγής από τον Αλέξη Τσίπρα και αποκορύφωμα την ένταξη των πασοκογενών Τόλκα-Μωραϊτη στον ανασχηματισμό, έρχεται να προστεθεί η υπόθεση οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Μένει να αποδειχθεί εάν θα εξελιχθεί σε έναν ιδιότυπο δεύτερο γύρο σύγκρουσης. Ουδέν σχόλιο για την υπόθεση Τσουκάτου από το Κίνημα Αλλαγής. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν προ ημερών με νόημα, «κάποιοι θα επιχειρήσουν να κάνουν παιχνίδι πριν πάρουν αποφάσεις οι δικαστές» προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση μιας εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας στην οποία δεν θέλουμε να παρέμβουμε. Το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε για το θέμα όταν είχε προκύψει το ζήτημα».

Το παλαιοκομματικό σύστημα το οποίο με κάθε ευκαιρία ψέγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας τις ρωγμές που προκαλεί στο «ηθικό πλεονέκτημα» της η νεοαφιχθείσα υπόθεση Πολάκη, τέμνεται χρονικά με την υπόθεση Τσουκάτου. Τα οικονομικά των κομμάτων περιλαμβανουμένου του ΚΙΝΑΛ, έρχονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα χρησιμοποιηθεί πολιτικά ενόψει των εκλογών. Όπλο στην φαρέτρα πολιτικών αντιπάλων και ανασύνταξη δυνάμεων από την άλλη πλευρά, η οποία καλείται να καθορίσει γραμμές άμυνας στην προεκλογική διαμάχη.

Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την απολογία του πάλαι ποτέ «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου στην υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων » της Ζίμενς, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Όπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ, ο κ. Τσουκάτος απολογούμενος έκανε λόγο για εκτεταμένη ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων , υποστηρίζοντας πως μόνο το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000 πήρε «ιδιωτική χρηματοδότηση» περί τα 16 δισ. δρχ.
Η κ. Δημητρίου με παραγγελία της στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη ζητεί αφού λάβει γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων με το περιεχόμενο της απολογίας Τσουκάτου να προχωρήσει στις περαιτέρω δικές της νόμιμες ενέργειες κρίνοντας εκ παραλλήλου αν πρέπει αυτά να συσχετιστούν με την ήδη ανοιχτή δικογραφία που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων. Θέμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ανοιχτή πληγή για τα δυο μεγάλα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που εναλλάσσονταν επί δεκαετίες στην εξουσία ακολουθώντας μια παλιά και -κατά γενική ομολογία -διακομματική πρακτική.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα