back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Διαβάστε επίσης

O διάσημος γερμανός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών. Είχε εισαχθεί εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο καθώς εσχάτως αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας το οποίο παραμένει άγνωστο.

Ο Λάγκερφελντ είχε γεννηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 1933 στο Αμβούργο σε οικογένεια βιομηχάνων. Ο ίδιος φρόντιζε, βέβαια, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, θέλοντας να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του, να σπέρνει αμφιβολίες τόσο για το έτος γέννησής του όσο και για το οικογενειακό του υπόβαθρο. Σήμα κατατεθέν του ήταν τα μαύρα γυαλιά και τα γάντια που άφηναν ακάλυπτα τα δάχτυλα, τα οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ.

Εισήλθε στον χώρο της υψηλής ραπτικής το 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για τον ιταλικό οίκο Tiziani, ενώ λίγους μήνες αργότερα συνεργάσθηκε με το γαλλικό στούντιο Chloe. Ακολούθησαν οι οίκοι Fendi, Curiel και ο γαλλικός Chanel, όπου εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής από το 1983 έως και τον θάνατό του.

Ο Λάγκερφελντ ήταν πολυτάλαντος, καθώς είχε ασχοληθεί και με την σκηνοθεσία. Το 2013, είχε σκηνοθετήσει την ταινία μικρού μήκους “Μια φορά κι έναν καιρό…”, με αφορμή τα 100ά γενέθλια της Κοκό Σανέλ, με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαζόταν μία έκθεση γλυπτών που είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος σε συνεργασία την την Carpenters Workshop Gallery.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα