back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σενάρια για μη υπολογισμό του απολυτηρίου στις Πανελλαδικές – Πρωτοφανής η καθυστέρηση του υπ. Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γονείς και οι μαθητές της Β’ Λυκείου καθώς βρισκόμαστε στο τέλος Φεβρουαρίου του 2019 και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει φέρει ακόμη στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα καθορίζεται το εξεταστικό σύστημα που θα ισχύσει από τις πανελλαδικές εξετάσεις το 2020.

Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση φέρνει κάθε λίγο και λιγάκι διαρροές και σενάρια που επιτείνουν την αγωνία των μαθητών οι οποίοι θα κληθούν του χρόνου να εξεταστούν με ένα σύστημα το οποίο δεν γνωρίζουν ακόμη, μόλις 15 μήνες πριν περάσουν το κατώφλι των εξεταστικών κέντρων. Πόσο δε μάλλον, που η συνήθης πρακτική, σε όλες τις αλλαγές, είναι κάθε νέο εξεταστικό να ψηφίζεται στη Βουλή τρία χρόνια πριν την εφαρμογή του, ώστε να αφορά μαθητές που την επόμενη σχολική χρονιά να πηγαίνουν στην πρώτη τάξη του Λυκείου.

Το τελευταίο παράδειγμα αναστάτωσης γονέων και μαθητών είναι οι πληροφορίες ότι ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακή σχολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και ισχύει η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, αυτό στην πράξη θα αφορά σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Συνεργάτες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου πάντως διαψεύδουν κατηγορηματικά τον μη υπολογισμό του απολυτηρίου στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σε αυτό βασίζεται ένα σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας του νέου εξεταστικού συστήματος. Άλλωστε για τις χαμηλόβαθμες σχολές η εισαγωγή θα γίνεται μόνο με το απολυτήριο Λυκείου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα