back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον «πάγο» η Αττική το Σαββατοκύριακο – Χιόνια και κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ο καιρός παραμένει καλός σε γενικές γραμμές, καθώς για άλλη μια ημέρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί και οι νεφώσεις θα απουσιάζουν.

Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και μόνο προς τις πρώτες απογευματινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στα ορεινά της Κρήτης ενδέχεται να συννεφιάσει πρόσκαιρα και ίσως εκδηλωθούν πολύ πρόσκαιρες και τοπικές μπόρες.

Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς αναμένεται να σημειώσει το θερμόμετρο στην Αττική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Χιόνια στην Αττική από το Σάββατο

Ειδικότερα, προβλέπεται γενικευμένη κακοκαιρία και έντονες χιονοπτώσεις από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χιονόπτωση  θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί την Κυριακή και θα ενταθεί το μεσημέρι και το βράδυ, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος ανάμεσα στους -1 και 0 βαθμούς Κελσίου.

Ψύχος πολικής προέλευσης

Το meteo.gr σημειώνει ότι από την Παρασκευή και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Το meteo παρουσιάζει σε βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών από σήμερα την Τρίτη 19/02/2019 έως και την Κυριακή 24/02/2019. Με μπλε χρώμα εμφανίζονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την Ελλάδα και με κόκκινο οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη.

 

Γ.Καλλιάνος: Έρχεται ιστορικός χιονιάς;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Γιάννη Καλλιάνο αν διατηρηθούν τα βαρομετρικά συστήματα  υπάρχει πιθανότητα το Σαββατοκύριακο “να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας”

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο facebook : μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς”

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ; Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν…

Gepostet von Γιάννης Καλλιάνος am Dienstag, 19. Februar 2019

Σύμφωνα με τις γενικές προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, προβλέπεται συννεφιά που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα ενταθούν σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα