back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το δάνειο Πολάκη

Διαβάστε επίσης

H υπόθεση Πολάκη «εκπέμπει μήνυμα πολιτικού ευτελισμού, κυβερνητικού αυταρχισμού, και πολιτικής αλαζονείας», δήλωσε ο τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το γεγονός και μόνο ότι βγήκαν τέτοιες συνομιλίες στον αέρα, όπως φαίνεται, χωρίς τη συγκατάθεση ενός εκ των δύο μερών, εγείρει προβληματισμούς και είναι άλλο ένα στοιχείο ευτελισμού της πολιτικής ζωής της χώρας, και υποβάθμισης της ποιότητας της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο.

Παπαθεοδώρου: «O κ. Πολάκης κρύβεται πίσω από την ασυλία του»

Για αδιανόητη, παράνομη και άκρως αντιθεσμική πράξη έκανε λόγο και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να είχε παρέμβει από το πρωί. Όπως είπε, «ο κ. Πολάκης κρύβεται πίσω από την ασυλία του κατά τα άλλα επαίσχυντου άρθρου 86 του Συντάγματος».

Ο κ. Παπαθεοδώρου κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποδοκιμάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη παρατηρώντας ότι με τέτοιου είδους περιστατικά όπου πρώην υπουργοί αλληλομηνύονται χρησιμοποιώντας φράσεις υποκόσμου διασύρεται διεθνώς η χώρα και επωφελούνται τα άκρα.

Κοντονής: Το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να τηρείται από όλους

Αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη άφησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να τηρείται απ΄ όλους και ειδικά από τους κρατικούς λειτουργούς.

Ζαχαράκη: «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα»

Για καταρρέουσα κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί «μεθόδους υποκόσμου» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Ζητεί δε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στην χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία» τόνισε, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, και κατέληξε:

«Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει».

Εν τω μεταξύ, τη διερεύνηση της καταγγελίας ότι, ηχογραφήθηκε η τηλεφωνική συνομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον Διοικητή τη Τράπεζας της Ελλάδας, ζήτησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ωστόσο επεσήμανε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

Βενιζέλος: Να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  τα πρακτικά της ομιλίας Πολάκη 

Να διαβιβαστούν από τον Πρόεδρο της Βουλής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τα πρακτικά αυτά συνιστούν απόλυτη συνομολόγηση εγκλήματος κακουργηματικού χαρακτήρα που είναι ακόμα και αυτόφωρο. Επίσης παρουσίασε την περίπτωση του κυρίου Πολάκη ως «εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που παραβιάζει σύστημα».

Ποτάμι: Η εξαχρείωση της δημόσιας ζωής δεν έχει τέλος

«Η εξαχρείωση της δημόσιας ζωής δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Δικαιοσύνης και Διαφάνειας στο Ποτάμι για την υπόθεση Πολάκη. «Υπουργός της κυβέρνησης, ως ένας μικρός Στάλιν, παρανομεί, εκβιάζει και απειλεί έναν άλλο θεσμικό εκπρόσωπο και δεν βρίσκεται κανείς να τον επαναφέρει στην τάξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Και μιας και ο Πρωθυπουργός έχει πάθει, από ό,τι φαίνεται αφωνία, μήπως είναι η ώρα του εισαγγελέα;» διερωτάται το Ποτάμι.

Ένωση Κεντρώων: Αυτοί κατηγορούν τον Πολάκη έχουν πάρει μεγαλύτερα δάνεια

Θέση εμμέσως υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναφορικά με το δάνειο από την Τράπεζα Αττικής πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι «αυτοί που κατηγορούν το αναπληρωτή υπουργό έχουν πάρει μεγαλύτερα δάνεια από αυτόν». «Όλα στο φως και ειδικότερα όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και επισήμανε πως «ο κόσμος αισθάνεται αηδία με τους κουραμπιέδες, τις γκαζόζες και τις αποστασίες».

Δημήτρης Ράντος – Γιώργος Κατσίγιαννης – Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα