back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θερμή υποδοχή στην αποστολή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση που μετέφερε την ΑΕΚ στην Ελλάδα. Η κάτοχος του Διηπειρωτικού Κυπέλλου επέστρεψε από τη Βραζιλία με το τρόπαιο στις αποσκευές της.

Η «Ένωση» αποθεώθηκε από περίπου 200 φιλάθλους της, ενώ με την αποστολή της δεν επέστρεψε ο προπονητής Λούκα Μπάνκι, που πήγε στην πατρίδα του για να ξεκουραστεί και να δει την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος είχε κάθε λόγοι να είναι χαρούμενος για την επιτυχημένη πορεία της ομάδας του.

«Νομίζω ότι βοήθησε και η τύχη. Πήραμε τρεις τελικούς. Είναι μεγάλη η χαρά, η συγκίνηση και η τιμή για την ΑΕΚ, αλλά και η καταξίωση για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό εκπροσωπήσαμε στη διοργάνωση. Είναι τιμή μας να έχουμε φέρει τους δύο τελευταίους διεθνείς τίτλους στη χώρα».

Για τους στόχους στο ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Σιγά – σιγά. Τα μπάτζετ των ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις καθορίζονται με βάση τις συμμετοχές στην Ευρώπη. Όταν λυθεί όλη αυτή η ανώμαλη κατάσταση, νομίζω θα έχουμε και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Τέλος, ανέφερε: «Τακτική μπορεί να χρειάστηκε να αλλάξουμε. Όμως, η στρατηγική ήταν η ίδια. Χτίζουμε βήμα – βήμα, λιθαράκι – λιθαράκι. Η στρατηγική παρέμεινε μία».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος χαρακτήρισε «σπάνια» την εμπειρία της ΑΕΚ στον δρόμο για την παγκόσμια κούπα στο Διηπειρωτικό του Ρίο.

Μετά την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στην Αθήνα ο έμπειρος γκαρντ ανέφερε: «Ήταν κάτι σπάνιο αυτό. Δεν θα το ζήσουν πολλοί παίκτες. Είναι ένα Διηπειρωτικό. Αξίζουν συγχαρητήρια και στην περσινή ομάδα. Φυσικά, πολλά συγχαρητήρια και στη φετινή ομάδα. Ήταν τρομερή εμπειρία, μακάρι να έρθουν κι άλλες επιτυχίες για την ομάδα μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα