back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού – Να εφαρμοστούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό αίτημα «Η κυβέρνηση να σταματήσει την εξαπάτηση και τα τερτίπια με τα παραχωρητήρια», κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου απέσπασε την δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη για άμεση επίλυση του προβλήματός τους.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων έλαβαν την διαβεβαίωση του κ. Νεφελούδη για την άμεση έκδοση διευκρινιστικής αναλυτικής υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας θα μπει οριστικό τέλος στο θέμα του ΟΑΕΔ που ζητά εδώ και λίγο καιρό πέραν του προβλεπόμενου ποσοστού οφειλής για τα παραχωρητήρια- της τάξης του 60%- επιπρόσθετα χρήματα στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ολυμπιακό χωριό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και αποχώρησαν πριν από λίγο συντεταγμένα.

Τα μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν ότι δεν εφαρμόζονται οι αρχικά συμφωνηθείσες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα παραχωρητήρια των ακινήτων του Ολυμπιακού χωριού, βάσει των οποίων το 60% αποπληρώνονταν από τους δικαιούχους στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας και το 40% καλυπτόταν από τον οργανισμό.

Τώρα μέσω του ΟΑΕΔ , όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού, έχουν φτάσει εδώ και λίγο καιρό, νέα ειδοποιητήρια που τους καλούν να πληρώσουν επιπρόσθετα ποσά οφειλής.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν τα εξής:

«Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμοι να πετάξουν έξω από το σπίτι του, οικιστή του Ολυμπιακού Χωριού μη αποδεχόμενοι την ένταξή του στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του 13097/661/17 ΦΕΚ/Β/25-4-2017 καθώς δεν τον βρήκε στην οικία του μια μέρα.

Ταυτόχρονα χρεώνει με 360 δόσεις άλλο δικαιούχο οικιστή του ΟΧ την ώρα που είχε αποπληρώσει το 60% της αξίας και εδικαιούτο την εξόφληση και να κάνει άρση της υποθήκης.

Η κυβέρνηση με τερτίπια εξαπατά εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση το “ξήλωμα” και στα τελευταία απομεινάρια στο όποιο καθεστώς δικαστικής προστασίας για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών.

Είναι θέμα χρόνου η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με τη διάλυση του καθεστώτος δικαστικής προστασίας που έχει απομείνει από την πρώτη κατοικία.

Το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας καθώς εκτός από το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν έρθει σε γνώση μας προβλήματα σχετικά με τις εκπτώσεις, όπως η έκπτωση του 50% στους πολυτέκνους”

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα