back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση και πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση και εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας Πολάκη-Στουρνάρα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί πώς έγινε η διαρροή της σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν έχει αφεθεί καμία υπόθεση που αφορά τη δημόσια κουβέντα που να μην έχει διερευνηθεί», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου. Χθες, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για βάναυση θεσμική εκτροπή και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της ΤτΕ.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται απολύτως τη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της ΤτΕ, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ουδέποτε απείλησα και ουδέποτε ηχογράφησα τον Γιάννη Στουρνάρα», υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Διερωτήθηκε αν θα φταίει να κάνει μήνυση στον κ. Στουρνάρα αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ηχογράφηση.

«Η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μαγνητοφώνων», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παύλος Χρηστίδης.

«Θα έπρεπε να κινηθεί ποινική δίωξη. Να μην περιμένουμε να κινηθεί η Βουλή που είναι ζητούμενο, αλλά αύριο η κ. εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου να κινήσει τη διαδικασία γιατί είναι και αυτόφωρο αυτό που έγινε», υπογράμμισε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84- ο Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε λόγο για πολύ μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το άρθρο 86 και πρόσθεσε : «υπάρχει ένα προστατευτικό πέπλο του Συντάγματος που καλύπτει όλους τους υπουργούς και αυτό πρέπει να καταργηθεί».
«Το υπογραμμίζω, πρέπει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι υπουργοί να είναι εκτεθειμένοι στην κρίση της Δικαιοσύνης και εν προκειμένω της Εισαγγελίας».

Στην υπόθεση αναφέρεται ο διεθνής Τύπος.

«Η Ελλάδα σε νέα διένεξη για επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας», γράφει το Bloomberg. «Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, λίγη ώρα πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε καλέσει τη διοίκηση της Αttica Bank για να δώσει εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ, πήρε τηλέφωνο τον διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα και μαγνητοφώνησε την τηλεφωνική τους επικοινωνία» αναφέρει το σημοσίευμα και προσθέτει ότι ο κ. Πολάκης απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να εξετάσει και μια σειρά από άλλα δάνεια των πολιτικών του αντιπάλων.

«Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας διαμαρτύρεται, για παρέμβαση υπουργού» αναφέρει η Washington Post. «Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αφότου υπουργός του τηλεφώνησε για να του πει πώς να κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια διέρρευσε τη συζήτηση στον Τύπο».

«Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας ζητά από την κυβέρνηση να χαλιναγωγήσει έναν υπουργό» αναφέρει το πρακτορείο Reuters σημειώνοντας ότι ο κ. Πολάκης αρνείται ότι είναι εκείνος που ηχογράφησε και διέρρευσε την εν λόγω συνομιλία στα ΜΜΕ. Μάλιστα όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο κ. Πολάκης απασχολεί συχνά τα ΜΜΕ κάνοντας αναφορά στο τελευταίο επεισόδιο με τον Ευρωπαίο επίτροπο Υγείας που «επέπληξε» τον Παύλο Πολάκη επειδή κάπνιζε σε δημόσιο χώρο.

«Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας κατηγορεί υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση», είναι ο τίτλος των Financial Times.

Εν τω μεταξύ στη σκιά της υπόθεσης Πολάκη συνεδριάζει στις 13:00, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα