back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νάσος Ηλιόπουλος: Οι προτεραιότητες για την Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο είναι τα πιο σημαντικά για την Αθήνα, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Προτεραιότητα για τον κ. Ηλιόπουλο, είναι η καθαριότητα της πόλης σε συνάρτηση με την ανακύκλωση. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ο δήμος της Αθήνας από τον προϋπολογισμό που έχει για την καθαριότητα, έχει εκτελέσει λιγότερο από το 38%. Για όλο το 2018, τα έργα που έκανε στον ηλεκτροφωτισμό ήταν μηδέν ευρώ, σχεδόν μηδενικά στο πράσινο, ενώ στα τεχνικά έργα που είχε προϋπολογισμό 40 εκατ. απορρόφησε μόνο τα δύο».

Το δεύτερο και κρίσιμο ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, είναι η κατοικία. « Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τη βραχυχρόνια μίσθωση και το AirBnb, διότι πλέον διώχνει μόνιμους κατοίκους από τα σπίτια τους» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται «σε έναν μικρο-ιδιοκτήτη που μπορεί να εξασφάλισε ένα μικρό παραπάνω εισόδημα: αναφέρομαι στους μεγάλους παίκτες real estate, που μπορεί να αγοράζουν ολόκληρη πολυκατοικία και να την βάζουν σε βραχυπρόθεσμη μίσθωση»

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας, «προφανώς ο δήμος πρέπει να αναλάβει δράσεις συντονισμού, όπου χρειάζεται με υπουργεία, με την αστυνομία κλπ, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο δήμος είναι να μην υπάρχει το αίσθημα εγκατάλειψης. Σήμερα η Αθήνα είναι μια σκοτεινή πόλη με τυφλά σημεία και αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου», δήλωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα