back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ομελέτα με πατάτες φούρνου

Διαβάστε επίσης

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα χρειαστούμε αυγά, πατάτες, αλατοπίπερο λίγο γάλα εβαπορέ, ένα κουταλάκι μπέκιν, λίγο λάδι για το άλειμμα, λίγη φρυγανιά τριμμένη και τυρί μαλακό χοντροτριμμένο.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε με ένα πινέλο λάδι και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, ώστε να καλύψει όλη τη βάση και τα τοιχώματα του πυρέξ για να μην κολλήσει η ομελέτα.

Ρίχνουμε μέσα τις τηγανητές πατάτες, δηλαδή αυτές που έχουμε ψήσει στον φούρνο ως τηγανητές (τις κόβουμε όπως όταν τις τηγανίζουμε και αφού τις λαδώσουμε με τα χέρια μας, τις ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα λαδωμένη κι αυτή, σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα), είναι πιο υγιεινές έτσι και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τριμμένο μαλακό τυρί.

Χτυπάμε σ ένα βαθύ μπολ πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι, ένα κουταλάκι μπέκιν, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε όλο αυτό πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζουμε πάλι με τυρί τριμμένο και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στον προθερμασμένο μας φούρνο μέχρι να πήξει η ομελέτα.

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με το πόσοι θα φάτε, συνοδεύεται με χωριάτικη σαλάτα κι ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα