back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόλη Κοινωνικής Καινοτομίας Η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Την ίδρυση του «Athens Social Innovation Agora» ανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα: «Κοινωνική Καινοτομία και Ευρώπη: Η συμβολή της Αθήνας» που πραγματοποιείται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα κέντρο γνώσης, όπως επεσήμανε, ο κ. Καμίνης, που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα με σκοπό να βρίσκονται οι φορείς της κοινωνικής καινοτομίας, ευρωπαϊκοί, εθνικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί. Στόχος να ενδυναμωθούν και να ενθαρρυνθούν οι πόλεις να βρίσκουν λύσεις μαζί με τους πολίτες τους και οι πολίτες να εμπιστευθούν συμμετοχικές μεθόδους ηγεσίας. Η Αθήνα μπορεί να συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό με τις γνώσεις της και την εμπειρία της. «Να μάθουμε αλλά και να διδάξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το «Athens Social Innovation Agora» αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η ημερίδα
Με σύνθημα «Γιατί κάναμε περισσότερα με λιγότερα» και με αφορμή την βράβευση της Αθήνας ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018; πραγματοποιείται η ημερίδα του δήμου Αθηναίων «Κοινωνική Καινοτομία και Ευρώπη: Η συμβολή της Αθήνας».
«Πιστέψαμε» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος την βράβευση της Αθήνας ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας «ότι οι έξυπνες λύσεις έρχονται από την Αθηναϊκή κοινωνία, από τους πολίτες. Καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα δήμο απομονωμένο και εσωστρεφή σε ένα δήμο ευρωπαϊκό, ένα δήμο καινοτομίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα