back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πόλη κοινωνικής καινοτομίας η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Την ίδρυση του «Athens Social Innovation Agora» ανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα: «Κοινωνική Καινοτομία και Ευρώπη: Η συμβολή της Αθήνας» που πραγματοποιείται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα κέντρο γνώσης, όπως επεσήμανε, ο κ. Καμίνης, που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα με σκοπό να βρίσκονται οι φορείς της κοινωνικής καινοτομίας, ευρωπαϊκοί, εθνικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί. Στόχος να ενδυναμωθούν και να ενθαρρυνθούν οι πόλεις να βρίσκουν λύσεις μαζί με τους πολίτες τους και οι πολίτες να εμπιστευθούν συμμετοχικές μεθόδους ηγεσίας. Η Αθήνα μπορεί να συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό με τις γνώσεις της και την εμπειρία της. «Να μάθουμε αλλά και να διδάξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το «Athens Social Innovation Agora» αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η ημερίδα

Με σύνθημα «Γιατί κάναμε περισσότερα με λιγότερα» και με αφορμή την βράβευση της Αθήνας ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018; πραγματοποιείται η ημερίδα του δήμου Αθηναίων «Κοινωνική Καινοτομία και Ευρώπη: Η συμβολή της Αθήνας».
«Πιστέψαμε» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος την βράβευση της Αθήνας ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας «ότι οι έξυπνες λύσεις έρχονται από την Αθηναϊκή κοινωνία, από τους πολίτες. Καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα δήμο απομονωμένο και εσωστρεφή σε ένα δήμο ευρωπαϊκό, ένα δήμο καινοτομίας».

Ως success story χαρακτήρισε τις προσπάθειες της Αθήνας σε θέματα κοινωνικής καινοτομίας ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Patrick Child, επισημαίνοντας ότι στόχος πλέον είναι να συνεχίσει η Αθήνα να ανθίζει αλλά και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της σε άλλες πόλεις Ο κ. Child αναφέρθηκε επικροτώντας όλα τα τα καινοτόμα προγράμματα του δήμου Αθηναίων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόσφεραν το βραβείο στην πόλη. ​Προγράμματα όπως το This is Athens, Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης ​Πόλις², ​Tuc Tie Lab, Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα, το ​Εμπορικό Τρίγωνο, Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία,​ Impact Hub Athens, τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το ​Curing the Limbo​, το Δίκτυο Πολιτισμού, το ​συνΑθηνά, τα ​Ανοιχτά Σχολεία και το ​Ψηφιακό Εργαστήριο και Ψηφιακό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Επίτροπος για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας κ. Carlos Moedas κύρηξε την έναρξη του iCapital 2019, του νέου διαγωνισμού για τις επόμενες υποψήφιες πόλεις Κοινωνικής Καινοτομίας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα