back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μέι-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ενώ στους Εργατικούς συνεχίζονται οι παραιτήσεις

Διαβάστε επίσης

H Tερέζα Μέι επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ. Η συνάντηση των δύο είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 ώρα Ελλάδος.

Η Τερέζα Μέι επιδιώκει να λάβει διαβεβαιώσεις ότι το backstop στα Ιρλανδικά σύνορα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ δήλωσε χτες ότι δεν αναμένει να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των συνομιλιών

Εν τω μεταξύ οι παραιτήσεις Βουλευτών του Εργατικού κόμματος συνεχίζονται.

ΗΤζόαν Ράιαν είναι η όγδοη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας που παραιτείται τις τελευταίες 48 ώρες. Η Ράιαν είπε ότι δεν συμμερίζεται την “αντισημιτική ρατσιστική ανεκτικότητα ” του κόμματος και είπε ότι δεν θεωρεί τον Κόρμπιν ικανό ηγέτη.

Η Τζόαν Ράιαν δήλωσε «τρομοκρατημένη, συγκλονισμένη και θυμωμένη» από την αποτυχία της ηγεσίας να αντιμετωπίσει το αντισημιτικό αίσθημα στους κόλπους του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, η Βρετανίδα βουλευτής ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι εξακολουθήσει να αντιπροσωπεύει το βόρειο Λονδίνο στο Κοινοβούλιο.

Η Ράιαν, η οποία είχε διατελέσει υπουργός επί Τόνι Μπλερ, προστίθεται στους «επτά» που αποχώρησαν τη Δευτέρα από το κόμμα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το φαινόμενο του αντισημιτισμού εντός του κόμματος, κάτι το οποίο όπως υποστηρίζουν δεν υπήρχε προτού αναλάβει τα ηνία των Εργατικών ο Κόρμπιν, το 2015, όσο και για τη στάση που έχει μέχρι στιγμής κρατήσει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Και οι οκτώ βουλευτές πλέον αποτελούν τη λεγόμενη Ανεξάρτητη Ομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και ενδεχομένως να ενταχθούν στην ομάδα και αρκετοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι επίσης δηλώνουν απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της πρωθυπουργού τους Τερέζα Μέι στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τους όρους αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα