back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να καταθέσει, μεθαύριο Παρασκευή, τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, χωρίς να προηγηθεί συμφωνία με τους Θεσμούς. Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις με τους Θεσμούς έχουν αποβεί άκαρπες. Αβέβαιη, σε περίπτωση μονομερούς κίνησης από την κυβέρνηση, η απόφαση για την εκταμίευση των 974 εκ. ευρώ, στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

…”Εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε διαδικασία διαλόγου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε χωρίς προστασία τη λαϊκή κατοικία”, τόνισε στο “Πρακτορείο fm”, ο συντονιστής της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

…Αισιόδοξος, παρότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν για τη χώρα μας, Ντέκλαν Κοστέλο, σε συνέδριο της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ. Ωστόσο, συνέστησε προσοχή, λέγοντας ότι “η νέα ρύθμιση θα έχει και δημοσιονομική επίπτωση, η οποία υπολογίζεται σε 800 εκ. ευρώ έως το 2020”.

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών την περιοδο 2006 έως 2010. “Πρόκειται για ζημία του δημοσίου που υπολογίζεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ”, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός “σκόνταψε” σε ενδεχόμενες ευθύνες τριών πολιτικών πρόσωπων με αποτέλεσμα να διαβιβάσει τη δικογραφία, αμελητί όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit ως τις 30 Ιουνίου ζητεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στην επιστολή που απέστειλε στον Ντόναλντ Τουσκ. Ωστόσο, η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters, εξετάζει παράταση είτε μέχρι τις 23 Μαϊου, είτε μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, με την Βρετανία, στην περίπτωση αυτή, να είναι υποχρεωμένη να διεξαγάγει εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών στις 23 Μαΐου.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που αφορά την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Σε σύνολο 257 παρόντων υπέρ ψήφισαν 148 βουλευτές, κατά 105 και 4 δήλωσαν παρών. Δεν θα κάνουν χρήση της διάταξης, όπως δήλωσαν, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και η βουλευτής του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Για “πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στο παρά 5”, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά. “Πρόκειται για φθηνά παιχνίδια της μικροπολιτικής και όχι της πολιτικής”, σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Διατηρεί η Εκκλησία της Ελλάδος τη θέση της να μην αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας. Απευθύνει, παράλληλα, στην κυβέρνηση προσκλητήριο για τη συνέχιση του διαλόγου για τη διευθέτηση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών και την αξιοποίηση του συνόλου της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες από το 15% στο 10% αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ. Πάντως, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Open tv, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.

Στην Ιερουσαλήμ σήμερα η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Βασικό θέμα ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed. Στις 19:00 η συνάντηση Κορυφής, στις 20:30 διμερής συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα – Νετανιάχου.

Σήμερα η ψηφοφορία στη διάσκεψη αντιπροσώπων του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, για το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί από τους κόλπους του το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας του Βίκτορ Όρμπαν, με τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες και τον Αυστριακό καγκελάριο να τάσσονται μάλλον υπέρ μιας προσωρινής αναστολής της συμμετοχής του Fidezs και ότι της μόνιμης αποπομπής του. Από την πλευρά του, το κόμμα του Όρμπαν προειδοποιεί με πλήρη αποχώρηση από το ΕΛΚ εάν ανασταλεί η συμμετοχή του.

Καμία απόδειξη για δωροδοκία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων δεν έχει προκύψει από την εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η Novartis, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Επανενεργοποίηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου, αποφάσισε η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά τα έντονα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Για πρακτικές Συνδικαλιστικής ΜΑΦΙΑΣ της ΓΣΕΕ κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

Στις 225.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου. Ήδη έχουν εγκριθεί περισσότερες από 91.000, περίοπου 93.000 παραμένουν σε εκκρεμότητα, περισσότερες από 15.000 απερρίφθησαν.

“Εμείς θέλουμε μια ομάδα δουλειάς. Δεν θέλουμε ούτε “γλάστρες”, ούτε φωτογενείς που τα λένε ωραία στις τηλεοράσεις”, δήλωσε στο Action 24 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

…”Στις εκλογές του Μαΐου ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι υπέρ του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη”, σημείωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

Αθλητισμός

Στη σκιά του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στις 9:00 στο ΟΑΚΑ τη Μπασκόνια, για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί, πιθανώς στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα