back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Είκοσι χρόνια Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Τα είκοσι της χρόνια γιορτάζει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, στο Innovathens παρουσιάστηκαν ο απολογισμός, η πορεία, το πρόγραμμα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια ενός από τους πιο αγαπημένους τόπους συνάντησης των Αθηναίων.

Τον κεντρικό ρόλο, που έχει η Τεχνόπολη στη γειτονιά τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης χαρακτηρίζοντάς της ως «πόλο έλξης πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή ο κύριος Καμίνης ανέφερε ότι η Μελίνα Μερκούρη και ο Δημήτρης Μπέης αποφάσισαν να κηρυχθεί ως διατηρητέος χώρος η Τεχνόπολη.

Ως έργα σταθμούς χαρακτήρισε τη δημιουργία το 2013 του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και το 2014 τη μεταμόρφωση του παλιού αεριοφυλακίου 2 στο Innovathens.

Ο κύριος Καμίνης τόνισε ότι η Τεχνόπολη είναι ο 2ος χώρος σε επισκεψιμότητα μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε περισσότερες από 900 εκδηλώσεις τον τελευταίο χρόνο.

«Και συνεχίζει και φέτος δυναμικά με highlights μεταξύ άλλων την έκθεση 20 Χρόνια Τεχνόπολη, το Summer Camp και το Science Festival.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Πόπη Διαμαντάκου τη χαρακτήρισε ως «Μελίσσι παραγωγικού Πολιτισμού».

«Βιομηχανικό παρελθόν- πολιτιστικό παρόν- καινοτόμο μέλλον» είναι το τρίπτυχο που αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κώστας Μπιτζάνης.

Αναφερόμενος στα οικονομικά είπε ότι «Το 2007 – 2010 η Τεχνόπολη έπαιρνε από τον δήμο το 65% των εσόδων της και είχε η ίδια έσοδα 35%. Σήμερα, με τα έσοδα αυξημένα κατά 20%, το 65% είναι δικά μας έσοδα, ενώ η έμμεση στήριξη από τον Δήμο είναι στο 28%. Στο επόμενο Επιχειρησιακό Σχέδιο θα φτάσει στο 25% κι εκεί θα μείνει, ώστε να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του χώρου».

Για το αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» τόνισε ότι αναμορφώνεται σε σύγχρονο θέατρο, για συνέδρια, συναυλίες, χορό και θέατρο και πρόσθεσε ότι θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα