back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ευθύνες στον δήμο Μανωλάδας επέρριψε η υπουργός Εργασίας για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης

Διαβάστε επίσης

Την δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας παράλληλα με τη δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, μετά την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες εργασίες των πληγέντων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, το υπουργείο ζήτησε να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές η παράνομη και με ιδιαίτερα επαχθείς όρους απασχόληση των 355 εργατών, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να τύχουν της προστασίας που τους αρμόζει.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λυκούδη γιατί όλους αυτούς τους μήνες από την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν υπήρξε άμεση βοήθεια στους πληγέντες, η κ. Αχτσιόγλου επέρριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά στον Δήμο Μανωλάδας διότι δεν συνεργάστηκε με το ΣΕΠΕ προκειμένου να βρεθεί ένας χώρος για να μείνουν οι εργάτες όλο αυτό το διάστημα.

Παρέπεμψε δε παράλληλα στην κύρωση διεθνούς σύμβασης εργασίας που θα γίνει τον επόμενο μήνα προκειμένου να εξισωθούν οι αγροτικοί χώροι με οποιοδήποτε άλλο χώρο εργασίας στα ωράρια και στις συνθήκες εργασίας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα