back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γκρίζος ο «λευκός καπνός» από το Μαξίμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Διαβάστε επίσης

Ο «λευκός καπνός» που βγήκε για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου γκρίζαρε μετά την αναχώρηση των τραπεζιτών και την άτυπη ενημέρωση από το πρωθυπουργικό γραφείο για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης για την αντικατάσταση του νόμου.

Και αυτό διότι παρά το πανηγυρικό κλίμα το γεγονός και μόνο ότι η ενημέρωση δεν ήταν επίσημη αλλά άτυπη δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως εμφανίζονται και το θέμα δεν έχει κλείσει.

Υπήρξε πρόοδος της οποίας την έκταση κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό οι συμμετέχοντες ωστόσο το κλίμα που πέρασε στα ανώτερα στελέχη των τραπεζών από την πρώτη ενημέρωση δεν ήταν πανηγυρικό.

Έτσι πλέον αναμένονται οι διατάξεις του νομοσχεδίου ώστε να υπάρξει και σαφής τοποθέτηση των τραπεζών οι οποίες μη έχοντας άλλες δυνατότητες αναμένουν την αντίδραση του SSM ο οποίος τήρησε σκληρή στάση έναντι των κυβερνητικών προθέσεων τις τελευταίες ημέρες.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βασίζεται στην «ηρεμία» των τραπεζών προκειμένου να πάρει το ΟΚ από τον SSM πράγμα που δεν είναι εξασφαλισμένο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η εικόνα δεν διαφοροποιείται στα όσα είχαν γίνει γνωστά σήμερα το πρωί πλην του ότι ο νέος νόμος θα έχει διάρκεια ενός έτους και ότι δεν βρέθηκε λύση για όσους έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια με το νόμο Κατσέλη στους οποίους η διαδικασία θα συνεχιστεί.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα