back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H κινηματογραφική εβδομάδα από 21/02

Διαβάστε επίσης

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά της 91ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου -ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα, στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, και οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις ελληνικές αίθουσες τη νέα ταινία του Μπάρι Τζένκινς, την Γκλεν Κλόουζ η οποία είναι υποψήφια για όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου άλλα και ένα χαριτωμένο animation με το σκυλάκι της βασίλισσας της Αγγλίας.

 

 

 

Η ΣΥΖΥΓΟΣ (THE WIFE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 99′
Παραγωγή: Αγγλία – Σουηδία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Μπγιορν Ρούνγκε
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις, Μαξ Άιρονς, Κρίστιαν Σλέιτερ

Η Γκλεν Κλόουζ, υποψήφια για όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος. Επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει το ταλέντο, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της για να στηρίξει το σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έχει ξεπεράσει τα όρια της. Την παραμονή της βράβευσης του Τζο με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Τζόαν ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ (THE VANISHING / KEEPERS)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 101′
Παραγωγή: Αγγλική, Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νίχολμ
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς, Γκάρι Λιούις

Θρίλερ μυστηρίου με πρωταγωνιστές τους Τζέραρντ, Μπάτλερ Πίτερ Μούλαν συν το απόκοσμο τοπίο ενός έρημου νησιού στη μέση του πουθενά.

Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας. Καθώς τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.
Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ (SKJELVET / THE QUAKE)

Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 106′
Παραγωγή: Νορβηγική, Σκηνοθεσία: Τζον Αντρέας Άντερσεν
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Τζόνερ, Αν Νταλ Τορπ, Κάθριν Τόρμποργκ Γιόχανσεν

Ταινία καταστροφής από τη Νορβηγία και τους δημιουργούς του «Κύματος» που ήταν η επίσημη υποβολή της Νορβηγίας για τα Οσκαρ το 2016.

Το 1904, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Όσλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο “Ρήγμα του Όσλο” το οποίο εκτείνεται κάτω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα. Οι γεωλόγοι δεν είναι απολύτως σίγουροι, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο κοντινό μέλλον στο Όσλο. Το πότε θα συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Ίσως σε 100 χρόνια, ίσως σε 10 χρόνια, ίσως αύριο…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΣΟΦΙΑ (SOFIA)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 80′
Παραγωγή: Γαλλία – Κατάρ – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Μέριεμ Μπενμπάρεκ
Πρωταγωνιστούν: Μαχά Αλεμί, Λούμπνα Αζαμπάλ, Σάρα Πέρλες, Φαουζί Μπενσαϊντί

Γαλλο-μαροκινό κοινωνικό δράμα που διακρίθηκε με το βραβείο σεναρίου του τμήματος «Eνα Kάποιο Bλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών.

Η Σοφία, 20 χρονών, ζει με τους γονείς της στην Καζαμπλάνκα. Ανακαλύπτει μαζί με την ξαδέρφη της ότι βρίσκεται σε άρνηση εγκυμοσύνης και γεννάει εκτός γάμου. Στο Μαρόκο η εγκυμοσύνη εκτός γάμου είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση. Το νοσοκομείο της δίνει 24 ώρες για να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα πριν την καταγγείλουν στις αρχές. Ποιος είναι ο πατέρας; Πώς θα το αντιμετωπίσει η οικογένεια της;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΝ Η ΟΔΟΣ ΜΠΙΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ (IF BEALE STREET COULD TALK)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 119′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς
Πρωταγωνιστούν: Κίκι Λέιν, Στέφαν Τζέιμς, Ρεγκίνα Κινγκ, Κόλμαν Ντομίνγκο

Ο Μπάρι Τζένκινς διασκευάζει Τζέιμς Μπόλντγουιν σε ένα ακόμη κινηματογραφικό θρίαμβο μετά το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας του «Moonlight».

Ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι Αφροαμερικανών, ο Φόνι και η Τις, διαταράσσεται όταν εκείνος φυλακίζεται για ένα βιασμό που δεν διέπραξε. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη όταν η Τις μάθει πως είναι έγκυος. Τότε, με τη βοήθεια της οικογένειάς της, θα δώσει μάχη με το χρόνο και με το ρατσιστικό νομικό κατεστημένο των ΗΠΑ για να αποφυλακιστεί ο Φόνι προτού γεννηθεί το παιδί τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (DOVLATOV)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 126′
Παραγωγή: Ρωσική – Πολωνική – Σερβική, Σκηνοθεσία: Αλεξέι Γκερμάν Τζούνιορ
Πρωταγωνιστούν: Μίλαν Μάριτς, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Έλενα Σουγιέκα

Η βιογραφική ταινία του Αλεξέι Γκερμάν Τζούνιορ που συμμετείχε στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Έξι μέρες από τη ζωή του συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοφ, στις οποίες προσπαθεί να διατηρήσει το ταλέντο, την αξιοπρέπεια και την καλλιτεχνική του ταυτότητα στη Σοβιετική Ενωση του 1970, ενώ την ίδια στιγμή βλέπει τους συναδέλφους του να καταπιέζονται από το καθεστώς.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ (THE QUEEN’S CORGI)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Βελγική, Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Βίνσεντ Κέστελουτ

Animation με τις περιπέτειες του αγαπημένου σκύλου της Βρετανίδας βασίλισσας.

Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο. Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα