back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Σκανδαλίδης: «Παρδαλή πλειοψηφία σχημάτισε o κ. Τσίπρας»

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για διαμόρφωση ευκαιριακών πλειοψηφιών και δημιουργία πόλωσης, άσκησε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο περί κεντροαριστεράς και στελεχών από τη λαϊκή δεξιά που συσπειρώνονται στην κυβερνητική προσπάθεια, είπε: «Και κεντροαριστερά και λαϊκή δεξιά σημαίνει τουρλού – τουρλού. Πάνε περίπατο οι διαχωριστικές γραμμές, που ο κ. Τσίπρας έχει προασπίσει για να συντηρήσει την πόλωση και το διχασμό ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς. Όλα αυτά που πάνε», αναρωτήθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, «με αυτή την παρδαλή πλειοψηφία που σχημάτισε. Εμπλέκουν την πολυσυλλεκτικότητα με την ιδεολογική αναφορά και καθαρότητα για τις θέσεις».

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι επιχειρείται να λεηλατηθεί το ΚΙΝΑΛ: «Επιχειρείται και από τις δύο πλευρές να λεηλατηθεί αυτή η παράταξη. Γιατί είμαστε τόσο πολύφερνη νύφη που όλοι θέλουν και να μας παντρευτούν, αλλά ταυτόχρονα και να μας διαλύσουν. Αυτό δείχνει μια παράταξη με αντοχές, ρίζες, δυναμική, με στελέχη σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν οι άλλες. Αυτή η παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με τη λογική πάμε να τη διαλύσουμε».

Σε ερώτηση για την σκληρή κριτική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στην ένταξη πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, και στα περί τρίτης κατηγορίας στελεχών, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Είναι φανερό ότι τα άνθη του κακού φυτρώνουν μέσα σε ένα τόσο πολυσχιδές μωσαϊκό. Εκεί βρέθηκαν και άνθρωποι που ήταν επίορκοι των αρχών τους, που κάνανε πράγματα που ήταν και παράνομα, κι εμείς τους στείλαμε πρώτα στον Εισαγγελέα. Όχι ότι δεν κάναμε λάθη, αλλά εμείς κάναμε το δημιουργικό έργο της χώρας με όλους απέναντι. Δεν μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε την πορεία καθενός στελέχους ξεχωριστά που βρέθηκε στις γραμμές μας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ο κόσμος κρίνει ποιο είναι το κίνητρο που τον ωθεί σε αυτές. Με αυτή την έννοια λέμε ότι είναι φθηνές μεταγραφές σε ένα παζάρι που δεν τιμά τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, τα κόμματα και περισσότερο μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται προοδευτική».

Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά και στη σχέση – όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μεταξύ ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκανδαλίδης παρέπεμψε στη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, «η κυρία Γεννηματά είπε πολύ καθαρά ότι δεν μας χωρίζει τίποτα από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ στο να συζητήσουμε την προοδευτική προοπτική, αλλά πρώτα πρέπει να ηττηθεί ο Τσίπρας και η παρέα του. Να φύγει αυτή η ηγεσία που χρεοκόπησε τη χώρα, κι εμείς είμαστε εδώ να συζητήσουμε με τους προοδευτικούς πολίτες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα