back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης: Μόνο θλίψη η ιστορία με τον Καμμένο

Διαβάστε επίσης

«Μόνο θλίψη η ιστορία με τον Καμμένο», δηλώνει σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Όπως τονίζει, στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, «λόγω της συγκυβέρνησης με τον κ. Καμμένο, επί μήνες δεν καταβάλαμε την προσπάθεια που έπρεπε για να γίνουν γνωστά τα πραγματικά δεδομένα υπέρ των εθνικών συμφερόντων».

Π. Καμμένος: Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας στο θεσσαλικό κανάλι TRT. O κ. Καμμένος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τον εξαπάτησε στο μακεδονικό.

«Ο κ. Τσίπρας με εξαπάτησε διότι η πρώτη συμφωνία μας ήταν ότι θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών μετά τις εκλογές και η δεύτερη συμφωνία μας ότι θα έρθει στη Βουλή μετά το Μάρτιο. Όμως εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια συνεργασία είναι να πάρει βουλευτές από τον κυβερνητικό του εταίρο και να διασφαλίσει τη φίμωση στη Βουλή ενός ανθρώπου που μιλάει 25 χρόνια στο Κοινοβούλιο. Και για να με χτυπήσει, προσπάθησε με μεθόδευση του Πρόεδρου της Βουλής να μου αφαιρέσει το λόγο ως πολιτικού αρχηγού» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο τέως υπουργός έστρεψε τα «πυρά» του και εναντίον του Νίκου Κοτζιά, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδρασε ύπουλα και υπόγεια. “Η συμφωνία των Πρεσπών προτάθηκε από τον κ. Κοτζιά. Εγώ είπα στους Αμερικάνους ότι η «Μακεδονία του Αιγαίου» είναι μια προπαγάνδα που ξεκίνησε από τον Τίτο και τον Μουσολίνι. Αλλά και βεβαίως ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη ευθύνη… Ή μπορώ να πω με εξαπάτησε”.

Εξάλλου, χρησιμοποιώντας πολεμική ρητορική δήλωσε ότι «τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα, θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων, στη Σερβία. Δεν αισθανόμαστε απειλή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα