back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Χιόνια, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, σφοδρές χιονοπτώσεις στην κεντρική κυρίως χώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία στο επίκεντρο της νεάς κακοκαιρίας θα βρεθεί η Αττική, η Βοιωτία και η Εύβοια, ενώ χιόνια αναμένονται ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα από την Παρασκευή, αλλά ειδικά  το Σαββατοκύριακο προβλέπεται έντονη χιονόπτωση σε όλη την Αττική και η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα σημειώσει πτώση έως και 12 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, για τα βόρεια προάστια το meteo.gr αναφέρει ότι την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ο υδράργυρος δεν θα δείξει θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Για απότομη πτώση της θερμοκρασίας από 18 βαθμούς την Παρασκευή στους 8 το Σάββατο και στους 5-6 την Κυριακή, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ο οποίος σημείωσε ότι από αύριο το βράδυ οι βροχές θα «κατηφορίσουν» και στην Αττική. «Τα χιόνια θα πέσουν στην Αττική κυρίως στα βόρεια προάστια. Από την Αττική οδό και πάνω θα είναι περισσότερες οι χιονοπτώσεις και λιγότερες από την Αττική οδό προς τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις αλλά όχι ιδιαίτερα έντονες. Περισσότερο χιονόνερο και βροχή. Και από κει και πέρα προχωράμε σε μια Δευτέρα βροχερή, κρύα. Από την Τρίτη και μετά θα βγει ο ήλιος πάλι, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στους 10 βαθμούς Κελσίου μέχρι και το τέλος του μηνός, δηλαδή την Τσικνοπέμπτη» ανέφερε ο κ. Αρνιακός, ενώ τόνισε ότι χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι θελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ και οι καταιγίδες στα πελάγη.

«Πόσο μεγάλες οι διαφορές των μοντέλων … Γιαυτό σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μελετάμε διπλά και να λέμε τα μισά», συστήνει στους μετεωρολόγους, μέσω twitter, ο μετεωρολόγος, διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.


Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Για σήμερα Πέμπτη 21-02-2019 ο καιρός αναμένεται αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασίες από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν   βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Αύριο Παρασκευή 22-02-2019 αναμένονται νεφώσεις  που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μέχρι τη νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σάββατο 23-02-2019 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα