back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βέτο εισαγγελέα για την 7η άδεια του Δ.Κουφοντίνα- Παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Βέτο στη χορήγηση της νέας-7ης κατά σειράς – άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα προέβαλε ο εισαγγελέας των φυλακών Βόλου,με αποτέλεσμα η υπόθεση για τη χορήγηση της άδειάς του να οδηγηθεί , όπως προβλέπει ο νόμος ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Η άρνηση του εισαγγελέα, είχε σαν αποτέλεσμα το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να απορριφθεί με ψήφους 2 έναντι 1 από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών. Για το λόγο αυτό ο κρατούμενος για σειρά εγκληματικών ενεργειών της 17Ν χθες εμφανίστηκε ενώπιον του συμβουλίου πλημμελειοδικών τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους καλούνται τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν αν τελικά του χορηγηθεί ή όχι η άδεια

Η συνήγορός του Δ.Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ αναφερόμενη στην υπόθεση ,αναφέρει ,όπως προκύπτει από επίσημο δελτίο τύπου :

«Την 19/2/2019 , συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου , η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτην των 6 προηγούμενων , με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019 στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά την συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ενημερώνουμε ακόμη ότι την προηγούμενη Πέμπτη , ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης , με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας , προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού ».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα