back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

91η Τελετή Βραβείων Όσκαρ με Άρωμα Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Η αντίστροφη μέτρηση για την 91η τελετή των βραβείων Όσκαρ έχει ξεκινήσει. Την Κυριακή, στο θέατρο Κόντακ του Λος Άντζελες, ο δικός μας, Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιος σε δέκα κατηγορίες, ανάμεσά τους και αυτή για την καλύτερη ταινία.

Για τη λαμπερή βραδιά με άρωμα Ελλάδας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο κριτικός κινηματογράφου, Χρήστος Μήτσης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που η τελετή των Όσκαρ δεν θα έχει επίσημο μόνο ένα οικοδεσπότη. Θα έχει την τετράδα των περσινών νικητών στις ερμηνείες, οι οποίοι θα μοιραστούν το χρόνο και θα παρουσιάσουν κατά κάποιο τρόπο την απονομή.
Τα τελευταία χρόνια τα Όσκαρ έχουν ένα θέμα εμπορικότητας και τηλεθέασης γενικότερα, και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι υπάρχει μια στροφή προς ταινίες πιο ανεξάρτητες, πιο ποιοτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το «Roma» και η «Ευνοούμενη», δύο ταινίες που δεν είναι εμπορικές, έχουν από 10 υποψηφιότητες».

Χρονιά ντέρμπι η φετινή

«Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και υπάρχει φυσικά και η ταινία του Λάνθιμου» τόνισε ο Χρήστος Μήτσης και εκτίμησε ότι η Ευνοούμενη θα πάρει δύο με τέσσερα Όσκαρ. «Νομίζω ότι τα Όσκαρ Κοστουμιών και Σκηνικών είναι δεδομένα, επίσης φαβορί είναι και για το Μοντάζ ο Μαυροψαρίδης, και αν το χάσει θα το χάσει από το Bohemian Rapsodi και η τέταρτη κατηγορία που είναι λίγο δύσκολη είναι το πρωτότυπο σενάριο».
Επίσης θα ήταν σίγουρο και το Όσκαρ Α Γυναικείου αν δεν ήταν υποψήφια η Γλεν Κλόυζ. «Αντικειμενικά η Κόλμαν έχει πολύ πιο απαιτητικό ρόλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπόλοιπες Μεγάλες Κατηγορίες

«Στα υπόλοιπα μεγάλα η πιο ενδιαφέρουσα ίσως μάχη για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό είναι στην πιο μεγάλη κατηγορία, αυτή την καλύτερης ταινίας. Το φαβορί είναι το «Roma», αλλά όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πόσο μεγάλη έκπληξη θα είναι μια ασπρόμαυρη μεξικάνικη, ισπανόφωνη ταινία να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Επίσης είναι και μια παραγωγή του Netflix και πολύς κόσμος θα σκεφτεί θα ψηφίσω κάτι, το οποίο θα κόψει τη δουλειά απ το σινεμά;», ανέφερε ο Χρήστος Μήτσης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «στη σκηνοθεσία νομίζω ο Κουαρόν δεν έχει αντίπαλο, όπως και στη φωτογραφία. Ενδιαφέρον υπάρχει στο διασκευασμένο σενάριο, εκεί δεν υπάρχει φαβορί. Στον Α ανδρικό ρόλο θα γίνει μια μάχη, αλλά είναι πολύ μπροστά ο Ρέμι Μάλεκ. Η Ρετζίνα Κινγκ, είναι επίσης μεγάλο φαβορί στον Β Γυναικείο ρόλο και ο Μαχερσάλα Αλί είναι σχεδόν κλειδωμένος στο Όσκαρ Β Αντρικού Ρόλου».

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα