back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Σημαντικός ο ρόλος του ΥΠΕΞ

Διαβάστε επίσης

Την ευκαιρία να ευχαριστήσει το διπλωματικό σώμα για τη συνεισφορά του τόσο στην «ιστορική» όπως την χαρακτήρισε Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την αναβάθμιση της χώρας στο εξωτερικό, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών.   

«Στον λίγο χρόνο που διετέλεσα και υπουργός Εξωτερικών συνειδητοποίησα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος σας στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής καθώς εμείς λαμβάνουμε πολιτικές αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά δεν θα μπορούσαμε να τις πάρουμε χωρίς τη γνώση σας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να καθορίζει τη ρότα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και πριν, καθώς  σε αυτή του την  απόφαση οφείλεται το αναβαθμισμένο κύρος της χώρας.  

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, είπε πως είναι ιδιαίτερη η χαρά της που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο ευρωπαϊκών υποθέσεων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την ΕΕ. 

 Αλεξάνδρα Βουδούρη  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα