back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Brexit: Η Μέι αντιμέτωπη με “ανταρσία” των άλλοτε πιστών Συντηρητικών

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή “ανταρσία” στην έως σήμερα πρωθυπουργική πορεία της βρίσκεται η Τερέζα Μέι. Δεκάδες μέλη της κυβέρνησής της, τα πιο πιστά έως σήμερα στη στήριξη της πολιτικής της Μέι,  προειδοποιούν την Ντάουνινγκ Στριτ ότι θα ψηφίσουν καθυστέρηση του Brexit, εφόσον η πρωθυπουργός δεν αποκλείσει εντελώς το σενάριο της μη συμφωνίας (no-deal Brexit).

Μία τέτοια επανάσταση δεν αφήνει παρά δύο αναγκαστικές επιλογές στη Μέι: να αιτηθεί παράταση του Άρθρου 50, ή να απομακρύνει όλους αυτούς τους αντάρτες από την κυβέρνησή της.

Καθένας από τη δική του οπτική γωνία– τόσο από το στρατόπεδο του πιο σκληροπυρηνικού Brexit όσο και από το στρατόπεδο του Remain – εκτιμούν ότι είναι πλέον αρκετοί για να περάσουν στη Βουλή των Κοινοτήτων μία τροπολογία που θα υποχρεώσει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να παρατείνει το Brexit αντί να επιτρέψει την άτακτη έξοδο της χώρας από την Ένωση.

Οι περισσότεροι από τους «αντάρτες», που σύμφωνα με πηγές αγγίζουν τους 30, υποστηρίζουν ότι οδηγήθηκαν σε αυτήν την εκβιαστική κίνηση, καθώς φοβούνται πολύ τις ολέθριες επιπτώσεις του no deal στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, ενώ προβλέπουν και το χάος στα λιμάνια της χώρας. Οι Συντηρητικοί ευρωσκεπτικιστές από την πλευρά τους έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι η παραμονή της μη συμφωνίας στο κάδρο του Brexit αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στις Βρυξέλλες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα