back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τάχθηκε η πλειοψηφία της Επιτροπής, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Κατά ψήφισε το ΚΚΕ, “παρών” η Ελληνική Λύση. Την αποχή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μην αναγνωρίζοντας το νόμιμο της διαδικασίας. Ο Παύλος Πολάκης, μάλιστα, δήλωσε ότι θα αγνοήσει την απόφαση και θα προσέλθει κανονικά στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης, οπότε έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

… “Όσοι είναι βασικοί μάρτυρες όπως εν προκειμένω οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, δεν μπορούν να παριστάνουν τους εισαγγελείς. Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους. Ας το καταλάβουν: η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται”, δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. Από την πλευρά της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, προανήγγειλε πρωτοβουλίες της ΚΟ του κόμματός της τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου, όπως είπε, “οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα”.

Να καταδικαστεί η προκλητική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία, η απάνθρωπη συμπεριφορά της προς τους πρόσφυγες και ο αυθαίρετος τρόπος, με τον οποίο συμπεριφέρεται στο πεδίο οριοθέτησης της ΑΟΖ, ζήτησε ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Αυτοί που εργαλειοποίησαν το προσφυγικό, ας είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα”, είπε, σε ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 4ης Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης, που φιλοξενείται στην Αθήνα. “Σκουπίδια” χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τις αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι οι ελληνικές αρχές “βυθίζουν τις βάρκες με τους μετανάστες”.

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισαν την απόφαση την Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να μην αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, και της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσημη επίσκεψη του δεύτερου στη Ρώμη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών εάν το κόμμα του νικήσει στις εκλογές του Απριλίου του 2020, άφησε ο ηγέτης του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοβσκι.

Η Αλβανία, παρά την απογοήτευση από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μη εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρότασή του κ. Ράμα να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τα Τίρανα.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία, τον οποίον πυροβόλησαν άγνωστοι στο Χαϊδάρι, καθώς θα πρέπει να διευκρινιστεί ο ρόλος των δύο αστυνομικών που δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας. Οι δύο άνδρες ήταν εκτός υπηρεσίας και περίμεναν τους συναδέλφους τους που έσπευσαν στο σημείο, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν εκεί τυχαία. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο πυροβόλησε εναντίον των δραστών, χωρίς, όμως, να μπορέσει να τους σταματήσει.

Τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, προτείνει έρευνα της διαΝΕΟσις. Εκπονήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων. Ενδεικτικές προτάσεις η δημιουργία Πάρκου στην περιοχή του Σταθμού ΚΤΕΛ Λιοσίων και η πεζοδρόμηση της οδού Ευγενίου Καραβία, μήκους 560 μέτρων, που ενώνει την Πατησίων με την Αχαρνών.

Ένα κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πέφτοντας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, από παιδικό τραινάκι, στην παραλία της Ναυπάκτου. Το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Λιμενικό.

Διεθνή

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια, που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία.

…Eπίσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα που ζητεί από τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλει κυρώσεις και άλλους περιορισμούς στην Τουρκία και σε Τούρκους αξιωματούχους,  για τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία.

Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, καθώς το κοινοβούλιο ενέκρινε τη σχετική πρόταση νόμου του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Αθλητισμός

Την ήττα με σκορ 103-86 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Χίμκι στη Ρωσία για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Μέγιστη Θερμοκρασία 26 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα