back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη – Υπάρχει θέμα Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη. Υπάρχει θέμα Τσίπρα, επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρωινή Καβάλας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει και υιοθετεί το στυλ αυτό. Το ύφος της εξουσίας είναι αντίστοιχο του ήθους της. Τώρα όμως πίσω από τις «λεβεντιές», τις «μαγκιές» και την επίδειξη θράσους, υπάρχει φόβος, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας οτι ο χρόνος της εξουσίας τελειώνει.

Μεταγραφές Μωραϊτη-Τόλκα

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται ιδιαιτέρως αιχμηρός σχετικά με τις πρόσφατες μεταγραφές των Τόλκα-Μωραϊτη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ξαφνιάστηκε καθόλου καθώς , όπως σημειώνει, «πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες» υπήρχαν πάντα. Σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες. Κάνει λόγο μάλιστα για ευτελείς κινήσεις που ενοχλούν την παράταξη αλλά και τη συσπειρώνουν.

Η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη, πατριωτική και προοδευτική στάση όλο αυτό το δύσκολο διάστημα από το 2010 έως σήμερα, υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αξιακά ανυπόστατος και πολιτικά υδαρής», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν έχει κανένα φραγμό, προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου της εξουσίας. Και με την εκκλησία και με το «ουδετερόθρησκο» κράτος. Ανεκτικότητα και απέναντι στον Ρουβίκωνα και απέναντι στη ΧΑ. Και με την κα Μέρκελ και εναντίον της. Και με τα πολιτικά αποκαΐδια της δεξιάς και με τα ρετάλια του παλιού ΠΑΣΟΚ, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας: Όλα τα αλέθει ο μύλος που εμφανίστηκε ως αλευρόμυλος και καταλήγει ως μύλος του καφέ.

Στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που διασφαλίζεται με την στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ. Αυτό αφορά την επόμενη φάση της διακυβέρνησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την εκλογή του επόμενου ΠτΔ, τη σταθεροποίηση του εκλογικού συστήματος, διευκρινίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μπορεί να επικαθορίσει τις εξελίξεις αυτές. Αντιθέτως, καταλήγει, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη πρέπει να μπορεί να τις επικαθορίσει και να τις εγγυηθεί υπέρ του λαού και του έθνους.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα