back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γαύρος φούρνου με κόκκινες πιπεριές

Διαβάστε επίσης

Θρεπτικός και πολύ νόστιμος ο γαύρος, που γίνεται νοστιμότατος στον φούρνο με πολλούς τρόπους, σήμερα θα τον φτιάξουμε με κόκκινες πιπεριές.
Θα χρειαστούμε εκτός από τον γαύρο, αλατοπίπερο, τριμμένες ντομάτες, λίγο λάδι, λίγη ξερή ρίγανη, πιπεριές Φλωρίνης και μια δυο πράσινες, αν σας αρέσει και σας βρίσκεται, ρίξτε κι ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και θα με θυμηθείτε.
Καθαρισμένος και πλυμένος ο γαύρος μας, τον βάζουμε μέσα στο πυρέξ που θα τον ψήσουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το λαδάκι, το ούζο εφόσον βάλουμε, και τον βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθεί για καμία ώρα περίπου κ είναι έτοιμος.
Κι όπως έλεγε ο φίλος μου ο Θόδωρος στην Ύδρα, «κορίτσια δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνεις ένα φαγάκι, με λίγα και φτωχά πράγματα το κάνεις υπέροχο …
Σημείωση: για ένα κιλό γαύρο, δυο τριμμένες ντομάτες και τέσσερις πέντε πιπεριές Φλωρίνης, αν είναι μικρές βάλτε πέντε, αν είναι μεγάλες τέσσερις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα