back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πιτίνο: «Η πίεση είναι προνόμιο»

Διαβάστε επίσης

O Ρικ Πιτίνο ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του συνολικά, ενώ μίλησε και για την πίεση που έχει ο Παναθηναϊκός για να να περάσει στα πλέι οφ.

Aναλυτικά όσα ανέφερε ο Αμερικανός τεχνικός:

«Κάναμε σπουδαία δουλειά στο πρώτο μέρος. Εκμεταλλευτήκαμε τα μις ματς. Ο Τόμας και ο Μήτογλου είχαν 13/18 σουτ στην θέση «4». Ο Ντεσόν παίζει τρομερό μπάσκετ από την στιγμή που ήρθα. Το μόνο μας λάθος ότι δώσαμε επτά τρίποντα. Στο δεύτερο δεχτήκαμε ένα, δείγμα της θέλησης της ομάδας να μην χάσει από τα τρίποντα».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός χάνει μεγάλες διαφορές: «Η άλλη ομάδα και ο άλλος προπονητής πληρώνονται για να παίζουν. Είναι καλές ομάδες και θα προσαρμοστούν. Οποιαδήποτε ομάδα με ευχέρεια στο σουτ θα το αξιοποιήσει.

Το κλειδί μιας καλής ομάδας είναι σταματήσεις τον ρυθμό της άλλης ομάδας. Είμαστε αήττητοι στην έδρα μας.

Πριν το ματς είπα στους παίκτες ότι έχουμε οκτώ παιχνίδια στην διοργάνωση. Πρέπει να κερδίσουμε τα επτά. Υπάρχει πίεση, λέξη την οποία θεωρώ την καλύτερη λέξη για έναν προπονητή και αθλητή. Είναι το καλύτερο δώρο και προνόμιο.

Το να χάσουμε στην Ζαλγκίρις και με την Μιλάνο μας έβαλε σε δύσκολη θέση. Αυτό το δώρο της πίεσης είναι το καλύτερο δώρο. Θα δείξει ποιος είναι έτοιμος, ποιος το θέλει. Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Οι δικαιολογίες είναι δείγμα αδυναμίας».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Αν κοιτάξεις τα στατιστικά εκτός έδρας, 3-4 παίκτες δεν παίζουν κοντά στην απόδοσή τους συγκριτικά με την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Θα μιλήσω στους παίκτες και μόλις μάθουμε το γιατί θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα