back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το παπούτσι της οργής

Διαβάστε επίσης

Ένα σκισμένο παπούτσι λίγο έλειψε να διαλύσει την καριέρα του woderkid των ΗΠΑ. Και αν ο Ζαϊον Γουίλιαμσον φάνηκε τυχερός; Δεν συμβαίνει το ίδιο και με την εταιρία-κολοσσό που κατασκεύασε το παπούτσι. Ήδη μετρά απώλειες 1,5 δισεκατομμυρίου.

Κάτι ανάμεσα σε «Σερ» Τσαρλς Μπάρκλεϊ και Μπλέικ Γκρίφιν. Κάπως έτσι περιγράφεται ο νέος «εκλεκτός γιος» της Αμερικής. Ο Ζάιον Γουιλίαμσον για τον οποίο αναρωτήθηκε «ανοιχτά» τον Νοέμβρη το forbes αν πρόκειται για τον «επόμενο αθλητή του 1 δισεκατομμυρίου». Το wonderkid που ονειρεύεται η Νέα Υόρκη στα φετινά draft. Το «επόμενο θαύμα» για το Κλίβελαντ μετά τον βασιλιά Λεμπρόν και τον «Κύριε Ελέησον» Ίρβινγκ. Το όνειρο του Σικάγο και της Ατλάντα…

Υπάρχει μια σειρά ομάδων φέτος στο ΝΒΑ που χάνει στην κανονική περιόδο με ευχαρίστηση (tanking) θέλοντας να πλησιάσει με όσες περισσότερες πιθανότητες μπορεί το Νο 1 του επόμενου draft. Και το κάνει για χάρη αυτού του θαύματος της φύσης, των 130 κιλών! Του επόμενου καλύτερου στον κόσμο.

Και όμως, η καριέρα του 19άχρονου φόργουορντ θα μπορούσε να μην ξεκινήσει καν. Ο τραυματισμός του στην κλασική μονομαχία του Ντιουκ με την Νορθ Καρολάινα μεσοβδόμαδα απείλησε να διαλύσει το δεξί του γόνατο. Είχαν περάσει μόλις τριάντα δευτερόλεπτα από το τζάμπολ σε αυτό το παραδοσιακά ντέρμπι του κολεγιακού πρωταθλήματος. Το ντέρμπι «των εχθρών». Ο Ζαιόν, θέλησε να κάνει μια κλασική αλλαγή κατεύθυνσης, αλλά τον πρόδωσε το αριστερό του παπούτσι που κόπηκε στα δύο! Αποτέλεσμα: Όλη η πίεση της κίνησης να πέσει στα δύο του γόνατα πριν προσγειωθεί στο παρκέ. Είναι άγνωστο πως δεν έκοψε τους χιαστούς. Και στα δύο του γόνατα.

Δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κολεγιακό πρωτάθλημα για δεκαετίες, επισήμαναν πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα τους που είδαν μια τέτοια οικτρή ανεπάρκεια εξοπλισμού. Ο σεβάσμιος Μάικ Σιζέφσκι, o οποίος υπάρχει στα γήπεδα από το 1966 δήλωσε ότι έχει δει αρκετές φορές παπούτσια να διαλύονται. Όχι όμως, να εκρήγνυνται. Ο Coach K ήταν αυτός που ενημέρωσε για το ήπιο διάστρεμμα.

Κάπως έτσι ο Ζάιον θα προλάβει την περίφημη March madness. Θα είναι στα πλει-οφ και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα με το Ντιούκ που είναι φέτος χάρη σε εκείνον στο νο1 της βαθμολογίας. Και βέβαια θα είναι συνεπής και με το επόμενο. Με το μεγάλο καλοκαίρι της καριέρας του. Εκείνο που θα τον οδηγήσει στο ΝΒΑ, επιβεβαιώνοντας την «προφητεία». Και μέχρι να διεκδικήσει καριέρα 1 δισεκατομμυρίου; Θα έχει να το λέει πως έκανε ζημιά ακόμη μεγαλύτερη στην εταιρία που κατασκεύασε το περίφημο παπούτσι του. Έναν κολοσσό του κόσμου -ένα από τα πιο γνωστά brand του πλανήτη- που είδε την Πέμπτη, αμέσως μετά το γεγονός, τη μετοχή της να κατρακυλά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Υπολογίζεται ότι ως τώρα απώλειες της, μαζί με την «δυσφήμηση» αγγίζει το 1,5 δισ δολάρια!

Μια εταιρία Αμερικανική με έδρα το Oregon, που έχει τα δικαιώματα σε ολόκληρο το ΝΒΑ (ρουχισμός), που έχει συμβόλαια με τα μεγαλύτερα κολέγια της χώρας. Και που φυσικά τα μοντέλα των παπουτσιών μπάσκετ φέρουν τις υπογραφές κάποιων εκ των καλύτερων αθλητών του κόσμου. Ειρωνεία; Το συγκεκριμένο μοντέλο που φορούσε ο Ζάιον, έχει την υπογραφή του Πολ Τζορτζ. Του άσου της Οκλαχόμα που το καλοκαίρι του 2016 πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, έκοψε τον χιαστό του σε μια προπόνηση της dream team.

Διονύσης Δελλής

  • Ετικέτες
  • NBA
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα