back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα για την Κεντροαριστέρα

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές βολές της Φώφης Γεννηματά από τη Θεσ/νικη κατά του Αλέξη Τσίπρα εν μέσω της εξελισσόμενης διαμάχης μεταξύ των δυο για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Στον απόηχο μάλιστα της σημερινής παρουσίασης του προγραμματικού κειμένου της πρωτοβουλίας Πολιτών ”Γέφυρα” για τη συγκρότηση ισχυρού προοδευτικού πόλου με κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το οποίο ωστόσο επικρίνει για την αδιέξοδη πολιτική στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά δήλωσε: “Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα για την Κεντροαριστερά. Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής. Όμως ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει -όπως είπε -από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι έφτιαξε μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά. Πρόκειται-όπως ανέφερε- για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.

Συσπείρωση ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος τους Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι οι προοδευτικοί πολίτες δίνουν και στην Μακεδονία τη δική τους απάντηση. Για ισχυρό προοδευτικό πόλο, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής. Είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό. Το είδαμε στον Βόλο, το είδαμε στην Καρδίτσα, το είδαμε στη συγκέντρωση με τον κόσμο της εργασίας, το βλέπουμε παντού, σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: Χτίζουμε το νέο κίνημα που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστήσει ξανά στις πολιτικές εξελίξεις. Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Συμφωνία Πρεσπών

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι στη Βουλή μια ευκαιριακή-όπως είπε- πλειοψηφία επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους “πρόθυμους” συμμάχους του είπε ΝΑΙ. Σ’ όλη όμως την Ελλάδα και κυρίως εδώ στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οι Έλληνες πολίτες του είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με μια του κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές.
Πρώτη: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού.
Δεύτερη: Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό.
Τρίτη: Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι». Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις γκαζόζες έχουμε δει την παρακμή και τον εκφυλισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενη στο δημοσίευμα του BBC, η κ. Γεννηματά τόνισε: Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού.
Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες.

Πυρά και στη ΝΔ

Η ΝΔ -όπως είπε η κ. Γεννηματά -εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι: Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Που περιμένει να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.

Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα