back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γ. Κύρτσος: Πιο προσεκτικό το ρεπορτάζ του BBC από τις θέσεις της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Στο ρεποτάz του BBC και τις αναφορές του βρατανικού πρακτορείου ότι στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη και μακεδονική μειονότητα, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

«Aκόμα και αυτό το ρεπορτάζ που είναι σε βάρος των αντιλήψεων των δικών μας είναι πιο προσεχτικό από τις θέσεις της κυβέρνησης. Αναφέρεται κυρίως σε σλαβομακεδόνες και δημιουργεί την εντύπωση τουλάχιστον ότι ομιλούν την βουλγαρική. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει πιο πολύ, δηλαδή δέχεται Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά» σημείωσε ο κ. Κύρτσος εκτιμώντας ότι τις παραχωρήσεις αυτές «θα τα βρούμε αυτά μπροστά μας με τον α΄ ή β΄ τρόπο».

Σχολιάζοντας τις επεκτάσεις της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο σχολές σκέψης. Η σχολή σκέψης στην οποία ανήκει η πλειοψηφία του λαού ότι, οι υπογραφές που έβαλε ο Τσίπρας, ουσιαστικά θα αναβαθμίσουν τον μακεδονισμό, λυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Και υπάρχει και άλλη σχολή σκέψης ότι οι υπογραφές που έβαλε ο Τσίπρας θα οδηγήσουν στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

«Ένα τέτοιου είδους ρεπορτάζ ενισχύει την πρώτη σχολή σκέψης» ανέφρε ο κ. Κύρτσος, σχολιάζοντας ότι αυτό που ενοχλεί είναι η συνολική εικόνα. «Ακόμα και η παρέμβαση του BBC και των Βρετανών, οι οποίοι είναι σε φάση Brexit και επιμένουν ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση προς τα δυτικά Βαλκάνια ακόμα και σε βάρων των καλών εννούμενων εθνικών συμφερόντων, την βρίσκω ενοχλητική. Δεν φτάνει που φτιάχνουν τις βαλίτσες και φεύγουν από την ΕΕ, αλλά έχουν άποψη για δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβουμε εμείς, στο όνομα μιας διεύρυνσης που υποστηρίζουν την ώρα που αποχωρούν».

Στοχευμένη χαλάρωση για να μπορέσει να λειουργήσει καλύτερα η οικονομία

Κατά τα λοιπά  αναφερόμενος στην οικονομιοκή πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ε.Ε για τα κράτη μέλη της, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση «η ΕΕ είναι χαλαρή στην προσέγγιση των οικονομικών θεμάτων γιατί πηγαίνουμε και σε ευρωεκλογές και αυτή η χαλάρωση δεν είναι βέβαιαο ότι θα κρατήσει πολύ με την έννοια ότι, μετά τις ευρωεκλογές θα αρχίσουν διάφοροι να κάνουν τον λογαριασμό. Εμείς το ξέρουμε αυτό στη ΝΔ. Και γι΄ αυτό έχουμε πει στους ευρωπαίους εταίρους ότι, εντάξει αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια χαλάρωση σε αυτή τη φάση αλλά σας προειδοποιούμε να μην αρχίσει καμία αυστηροποίηση επειδή θα ανακαλύψετε αυτά που όλοι ξέρουν και τα έχουν σπρώξει κάτω απο το χαλί. Δηλαδή  η χαλάρωση σήμερα έχει έναν προεκλογικό χαρακτήρα και ισχύει στο σύνολο της ΕΕ. Θέλουμε όμως μια στοχευμένη χαλάρωση και μετά για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η οικονομία και ναμπορέσουμε να μειώσουμε ορισμένους φορολογικούς συντελεστές και να αποκτήσει δυναμική ο ιδιωτικός τομέας» κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα