back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Σπάικ Λι για ρατσιστική επίθεση εναντίον του

Διαβάστε επίσης

Για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τραμπ τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι, κατά την ομιλία του στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Η ομιλία του Λι

Κατά την βράβευσή του με το Όσκαρ για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο με την ταινία «BlackKklansman» (“Η Παρείσφρηση”), ο Λι αναφέρθηκε “στους προγόνους μας οι οποίοι απήχθησαν από την Μητέρα Αφρική και ήρθαν στην Βιρτζίνια ως σκλάβοι“.

“Μπροστά σε όλο τον κόσμο, απόψε, υμνώ τους προγόνους μας, που με τα ίδια τους τα χέρια και μαζί με την γενοκτονία των ιθαγενών, έκαναν αυτή τη χώρα αυτό που είναι σήμερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο Λι επεσήμανε ότι, στο επίκεντρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2020 στις ΗΠΑ θα βρεθεί το δίλημμα “αγάπη ενάντια στο μίσος“.

“Ας κινητοποιηθούμε. Ας πάρουμε την θέση μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ας κάνουμε το σωστό. Ας διαλέξουμε ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος”, είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, προτάσσοντας ένα μεγάλο κόσμημα που είχε χαραγμένη την λέξη “αγάπη” στο αριστερό του χέρι.

Η απάντηση του Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε, όπως συνηθίζει, μέσω Twitter. “Να είστε επιεικείς με τον Σπάικ Λι εάν κατάφερε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή ακόμη περισσότερο εάν κατάφερε να μιλήσει χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν εξαπέλυσε την ρατσιστική του επίθεση στον Πρόεδρό σας, ο οποίος έχει κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο Πρόεδρο!

Η ταινία

Στην “Παρείσφρηση”, ένας αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο Κολοράντο της δεκαετίας του 1970 προσπαθεί να διεισδύσει στον τοπικό θύλακα των Κου Κλουξ Κλαν με στόχο να τον εξουδετερώσει.

 Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα