back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι πιο υγιείς λαοί παγκοσμίως – Δείτε σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Τη λίστα με τους πιο υγιείς λαούς για το 2019, δημοσίευσε το Bloomberg και η Ευρώπη επιβεβαιώνει γι άλλη μία φορά την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Στις πρώτες 10 θέσεις είναι 6 ευρωπαικά κράτη και η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία και κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως. Η λίστα του πρακτορείου κατατάσσει 169 οικονομίες, σύμφωνα με παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική υγεία.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Global Health Index, τέσσερα ακόμη ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται στις δέκα πρώτες θέσεις για φέτος: Η Ισλανδία στην τρίτη θέση, η Ελβετία στην πέμπτη, η Σουηδία στην έκτη και η Νορβηγία στην ένατη θέση.

Η Ιαπωνία έχει τον πιο υγιή πληθυσμό στην Ασία, και κάνοντας άλμα τριών θέσεων υψηλότερα φτάνει στην τέταρτη θέση, αντικαθιστώντας τη Σιγκαπούρη, που έπεσε στην όγδοη. Η Αυστραλία και το Ισραήλ βρίσκονται στην έβδομη και δέκατη θέση.

O κατάλογος βασίζεται σε μεταβλητές που περιλαμβάνουν το προσδόκιμο ζωής και τους κινδύνους από καπνό και παχυσαρκία. Εξετάζεται επίσης και ο περιβαλλοντικός παράγοντας, όπως η πρόσβαση σε καθαρό νερό και οι συνθήκες υγιεινής.

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στον κατάλογο του Bloomberg με τους πιο υγιείς πληθυσμούς, σημειώνοντας πτώση κατά έξι θέσεις – το 2017 που δημοσιεύθηκε η προηγούμενη λίστα του πρακτορείου ήμασταν στην 20η.

Στη Βόρεια Αμερική, ο Καναδάς στη 16η θέση ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείεςκαι το Μεξικό, που υποχώρησαν στη 35η και 53η θέση αντιστοίχως. Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ κινείται αρνητικά λόγω των θανάτων από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και των αυτοκτονιών.

Η Κούβα βρίσκεται πέντε θέσεις υψηλότερα από τις ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα βελτιώθηκε κατά επτά θέσεις, στη 17η, ενώ η Κίνα ανέρχεται τρεις βαθμίδες, στη 52η.

Οι υποσαχάριες οικονομίες αντιπροσωπεύουν τις 27 από τις 30 με τη χειρότερη θέση στον κατάλογο. Η Αϊτή, το Αφγανιστάν και η Υεμένη είναι οι υπόλοιπες τρεις.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα