back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε κοριτσάκι 15 ετών στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας – Δεν υπήρχε γιατρός

Διαβάστε επίσης

Ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν στις προνοιακές μονάδες δημιουργούνται μετά τον αιφνίδιο θάνατο μίας 15χρονης έφηβης στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας, όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το κορίτσι έχασε τη ζωή του στις 18 Φεβρουαρίου. Ξύπνησε το πρωί, έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο πέθανε. «Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει:

«Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών εξαιτίας της έλλειψης Προσωπικού. Προνοιακές Μονάδες που φιλοξενούν δεκάδες παιδιά είναι χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη.

Η Προνοιακή Μονάδα της Βούλας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Βούλας 71 παιδιά ΑΜΕΑ και άλλα 18 παιδιά φιλοξενούνται σε δομές αποϊδρυματοποίησης. Σύνολο 89 παιδιά.

Φιλοξενούνται παιδιά με σύνδρομο down, αυτιστικά και άλλες αναπηρίες. Πολλά παιδιά εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών.

Απαράδεκτο όμως είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε ένας γιατρός μόνιμος, αν και η Μονάδα φιλοξενεί 89 παιδιά με πλείστα παθολογικά, ψυχιατρικά και άλλα προβλήματα υγείας. Κάνουν συμβάσεις ενός μήνα με ιδιώτες γιατρούς που έρχονται κάποιες ώρες όποτε μπορούν και φυσικά είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες.

Στην Μονάδα της Βούλας έχουν γίνει συμβάσεις με τρεις Ιδιώτες γιατρούς.

Ένας Παιδίατρος ο οποίος έρχεται 3 φορές την εβδομάδα από δύο ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παθολόγος 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παιδοψυχίατρος 1 ημέρα την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Δεν συνταγογραφούν όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν όπως λένε το πλαφόν του Ιδιωτικού τους Ιατρείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων επανειλημμένως έβαλε το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας την Κα Φωτίου, την Διοίκηση αλλά η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε μόνιμους Ιατρούς».

Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει την Τρίτη 26 Φερβουαρίου στις 9 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη προνοιακή μονάδα της Βούλας ( οδος Καραμανλή 2) για την έλλειψη ιατρικής κάλυψης που πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο την 15χρονη.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα