back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θανάσ. Θεοχαρόπουλος: “Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να αποστεί από τις αρχές, τις θέσεις και τη στάση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. “

Διαβάστε επίσης

                                                                                               2019/02/25

Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να αποστεί από τις αρχές, τις θέσεις και τη στάση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητος βουλευτής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τη διάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου, παρόντος του κ Μπούλμαν και διερωτήθηκε: “Οταν ήμασταν στο ΚΙΝΑΛ, μαζί με τον κ. Μπούλμαν και την κυρία Γεννηματά, κάναμε ειδική ημερίδα στις Βρυξέλλες,τον προηγούμενο Οκτώβριο. Δεν μιλάμε για πριν από 5 χρόνια. Ηταν τον Οκτώβριο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες που τους αποδεχόμασταν και τον Φεβρουάριο, όταν έρχονται στη χώρα μας, δεν τους αποδεχόμαστε; Επειδή θα προσκληθούν και οι παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός; Μα, η κυρία Γεννηματά μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν μετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στις Βρυξέλλες;”

Αναλυτικά:

                            *ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Β. Πάικος: Είχατε ξεκινήσει μια κίνηση μαζί με το Σπύρο Λυκούδη και άλλα στελέχη προερχόμενα από το Σοσιαλδημοκρατικό, Σοσιαλιστικό , Κεντροαριστερό χώρο , τον Αριστερό χώρο ίσως. Είδαμε μία εκδήλωση που έγινε. Έχει συνέχεια η προσπάθεια;  

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Βεβαίως. Σταθερός στόχος είναι να υπάρχει μία συσπείρωση του χώρου της ανανεωτικής μεταρυθμιστικής Αριστεράς σε μια πολιτική πραγματικά προοδευτική , μακριά από συντηρητικές πολιτικές και στο πλαίσιο αυτό με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ το πρώτο που κάνεις είναι να συσπειρώσεις το δικό σου χώρο.”

                                              *ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Β. Πάικος: Βλέπουμε τις κινήσεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τη διάσκεψη που γίνεται στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα με τον Ούντο Μπούλμαν. Απέχει; Την καταγγέλλει; Τα πάντα κάνει η κυρία Γεννηματά. Πως το βλέπετε; Θα πάτε;  

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Έχω προσκληθεί και θα είμαι κεντρικός ομιλητής σε αυτή την εκδήλωση. Σταθερά μετέχω σε όλες τις διαδικασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών. Η ΔΗΜΑΡ είναι μέλος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.” 

Β. Πάικος: Πως κρίνετε τη στάση της κυρίας Γεννηματά επ’ αυτού;  

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Ακατανόητη. Οταν ήμασταν στο ΚΙΝΑΛ, μαζί με τον κ. Μπούλμαν και την κυρία Γεννηματά κάναμε ειδική ημερίδα στις Βρυξέλλες,τον Οκτώβριο. Δεν μιλάμε για πριν από 5 χρόνια.Τον Οκτώβριο ήταν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες που τους αποδεχόμασταν και το Φεβρουάριο όταν έρχονται στη χώρα μας δεν τους αποδεχόμαστε; Επειδή θα προσκληθούν και οι παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός ως παρατηρητές ; Μα η κυρία Γεννηματά μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν μετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στις Βρυξέλλες;”

Β. Πάικος: Θυμόμαστε όμως και στην προηγούμενη εκδήλωση που ήταν εδώ ο κ. Μπούλμαν σχεδόν τον προπηλάκησαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ… 

Θ. Θεοχαρόπουλος: “Στην συγκεκριμένη εκδήλωση , πριν από 3 μήνες, ομιλητής ήταν ο κ. Καμίνης από το ΚΙΝΑΛ και παρίσταντο βουλευτές , όπως και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ. Πως μπορεί μέσα σε λίγους μήνες να υπάρχει τέτοια στροφή; Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να αποστεί από τις αρχές, τις θέσεις και τη στάση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Περί αυτού πρόκειται. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα