back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Το μουσείο των τύψεων και άλλα διηγήματα» του Αχιλλέα Κυριακίδη

Διαβάστε επίσης

«Παιχνίδι είναι η λογοτεχνία, φενάκη, τόπος χλοερός! Οι θάνατοι τελειώνουν μόλις κλείσεις το βιβλίο, τα μυστήρια λύνονται, οι νεκροί σηκώνονται και υποκλίνονται στον αναγνώστη! Λογοτεχνία είναι η ζωή που ξαναρχίζει όταν τελειώνει το διάβασμα», γράφει στο διήγημά του, που έχει τον παράδοξο τίτλο « Η λέσχη της μυστικής μελαγχολίας».

Ένα από τα 12 διηγήματα της συλλογής του Αχιλλέα Κυριακίδη, που μπαινοβγαίνει, όπως πολλά κείμενά του, στο μαγικό σύμπαν του Μπόρχες.

Ο μεταφραστής του μεγάλου Αργεντίνου ποιητή και διηγηματογράφου, διατηρεί εκλεκτικές συγγένειες με το ύφος του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Το παράδοξο, το φανταστικό, η φύση του χρόνου, οι συναντήσεις στον κόσμο της μνήμης, λογοτεχνικοί ήρωες γνωστών συγγραφέων που εμφανίζονται σε νέες ιστορίες, ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε ένα περιβάλλον που όλα μοιάζουν πιθανά. Ο αναγνώστης περιπλανιέται σε έναν λεκτικό λαβύρινθο και καθώς εξερευνά το απροσδόκητο βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με νοηματικούς καθρέφτες, που αντικατοπτρίζουν προσωπικές του στιγμές και σκέψεις.

Το βιβλίο «Το μουσείο των τύψεων και άλλα διηγήματα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα