back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Α. Ξανθός: Δημαγωγεί η ΝΔ με τον αντικαπνιστικό νόμο – Π. Πολάκης τρεις φορές αποπειράθηκα να κόψω το τσιγάρο

Διαβάστε επίσης

«Δημαγωγική και απλουστευτική»,  χαρακτήρισε την προσέγγιση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, «περί μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Δεν μπορεί να βγαίνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης και να λέει ότι την επομένη των εκλογών θα έχει κοπεί το τσιγάρο στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Ξανθός, ο οποίος πάντως, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει προσβλητική για τη χώρα μας τη μη εφαρμογή της πρόνοιας του νόμου για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα.

Ο κ. Ξανθός, παρατήρησε ότι πρόβλημα του τσιγάρου υπεβαίνει τα όρια και τις δυνατότητες του υπουργείου Υγείας και ζήτησε να υπάρξει ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα απαιτήσει – όπως είπε- την σταδιακή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Για μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος από τη ΝΔ, έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός  Υγείας Παύλος Πολάκης.  Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι , αν και γιατρός ο ίδιος, καπνίζει σε δημόσιους χώρους δίνοντας το κακό παράδειγμα, είπε ότι «πολλοί γιατροί και χειρουργοί λόγω στρες, καταφεύγουν στο τσιγάρο», επικαλούμενος το παράδειγμα του γνωστού καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου. Ο κ. Πολάκης εκμυστηρεύτηκε ότι έκανε τρεις απόπειρες να κόψει το τσιγάρο, αλλά το ξανάρχιζε κάθε φορά βράδυ, μετά από χειρουργείο ή ΜΕΘ. Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι κάποια στιγμή, όπως έχει κάνει και με άλλα πράγματα στη ζωή του, θα σταματήσει το κάπνισμα.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα