back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Ένοχος καρδινάλιος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Διαβάστε επίσης

Ο Αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού, κρίθηκε ένοχος των κατηγοριών περί σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ανηλίκων κι έγινε έτσι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για υπόθεση παιδεραστίας.

Δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε ένοχο τον 77χρονο καρδινάλιο για μία κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, καθώς και για άλλες τέσσερις κατηγορίες.

Αυτές αφορούν: ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικους, μέλη μιας παιδικής χορωδίας, όταν ήταν ακόμη ηλικίας 12 και 13 ετών, την δεκαετία του ’90.

Δεν ορίστηκε η ποινή του Πελ, ενώ μία νέα ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Απέρριπτε τις κατηγορίες

Ο καρδινάλιος απέρριπτε τις κατηγορίες και το σώμα των ενόρκων δεν κατέληξε σε απόφαση σε μια πρώτη δίκη, τον Σεπτέμβριο. Όμως ο Πελ καταδικάστηκε σε νέα δίκη του, την 11η Δεκεμβρίου.

Η καθεμία από τις πέντε κατηγορίες επισύρει 10ετή κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης. Οι συνήγοροι του Πελ άσκησαν έφεση, επικαλούμενοι τρία αίτια. Εάν η έφεσή τους γίνει δεκτή, ενδέχεται να διεξαχθεί επαναληπτική δίκη.

Απεβίωσε το ένα θύμα

Το ένα από τα θύματα του καρδιναλίου απεβίωσε το 2014.

Η απαγόρευση της μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίας για την καταδίκη του Πελ τον Δεκέμβριο είχε επιβληθεί για να μην επηρεαστούν οι ένορκοι σε ενδεχόμενη δεύτερη δίκη του καρδινάλιου. Αλλά αφού η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, το πέπλο σιωπής μπορούσε πλέον να αρθεί.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα