back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεύτερη συνάντηση Τραμπ – Κιμ στο Βιετνάμ

Διαβάστε επίσης

Με μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αύριο Τετάρτη, θα ξεκινήσει αύριο, στο Βιετνάμ, η σύνοδος ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ αναμένεται στο Βιετνάμ σήμερα Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα).

Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το απόγευμα.

Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

O Πομπέο αφίχθη στο Βιετνάμ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αφίχθη στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ενόψει της συνόδου κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε δημοσιογράφος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Πομπέο, ήδη από την εποχή που ήταν διευθυντής της CIA, υπήρξε ο βασικός απεσταλμένος και διαπραγματευτής του Τραμπ στις επαφές με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, που επεδείκνυε έντονο απομονωτισμό ως πρότινος.

Έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στην Πιονγκγιάνγκ κι έχει διαπραγματευθεί τα βήματα στη διαδικασία για τον τερματισμό των προγραμμάτων της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Κιμ Γιονκ Ουν έφτασε στο Βιετνάμ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Βιετνάμ, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων, που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Το τρένο του βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντον Νταν. Ο Κιμ θα διανύσει τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητομπή.

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει αύριο και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Ανόι αργότερα σήμερα. Οι δυο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ.

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα