back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δωρεάν κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης σε οικονομικά αδύναμα ζευγάρια από τη Be-Live

Διαβάστε επίσης

Ουσιαστική στήριξη σε δεκάδες ζευγάρια που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να υποβληθούν σε θεραπεία υπογονιμότητας προκειμένου να αποκτήσουν παιδί, προσφέρει η πρωτοβουλία Be-Live.

Πρόκειται για ένα νέο φορέα που εμπνεύστηκαν δύο γυναικολόγοι, ο Χάρης Χηνιάδης και ο Βασίλης Κελλάρης, με κύριο σκοπό να βοηθήσουν τα υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Οι κ.κ. Β. Κελλάρης και Χ. Χηνιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσαν την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be-Live και τη συνεργασία του με τα μεγαλύτερα Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Αθήνας προκειμένου να αναλάβουν εντελώς δωρεάν τη θεραπεία υπογονιμότητας ζευγαριών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η ένταξη στο πρόγραμμα της Be-Live μπορεί να γίνει μόνο μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα του Be-Live.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ζευγάρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εφόσον πληρούν τα οικονομικά και ιατρικά κριτήρια. Όλες οι αιτήσεις αξιολογούνται με διαφάνεια από την επιστημονική επιτροπή του σωματείου.

Οι ιδρυτές της Be-Live δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι «επιθυμία μας είναι η πρωτοβουλία της Be-live να προσφέρει τη χαρά της οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας. Ευχόμαστε στην πορεία να βρούμε πρόθυμους αρωγούς και υποστηρικτές που θα πιστέψουν και θα αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια».

Τα κριτήρια για την ένταξη των ζευγαριών στο πρόγραμμα Be-Live είναι τα εξής:

–Ζευγάρια χωρίς παιδί

–Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ

–Ακίνητη περιουσία έως 100.000 ευρώ

–Καταθέσεις έως 13.000 ευρώ

– Γυναίκες κάτω των 35 ετών με ένα χρόνο ελεύθερων επαφών χωρίς αποτέλεσμα και με διαγνωσμένη υπογονιμότητα ζεύγους

–Γυναίκες άνω των 35 ετών με 6 μήνες ελεύθερων επαφών χωρίς αποτέλεσμα και με διαγνωσμένη υπογονιμότητα ζεύγους

–Ζευγάρια που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπείες, όπως χημειοθεραπεία και επιθυμούν να καταψύξουν γονιμοποιημένα έμβρυα.

Ο στόχος τoy φορέα Be-Live είναι για το 2019 να διενεργήσει τουλάχιστον 20-40 δωρεάν κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όπως είπαν οι κ.κ. Χηνιάδης και Κελλάρης, «απευθυνόμαστε και σε οικογένειες της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών της χώρας που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν το κόστος μιας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Be-Live αναλαμβάνει τις μετακινήσεις και τη διαμονή των ζευγαριών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα