back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κοινή γραμμή Μητσοτάκη – Στουρνάρα για την κοινωνική ασφάλιση

Διαβάστε επίσης

Σε κοινή γραμμή Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας, για την κοινωνική ασφάλιση κατά τις ομιλίες τους σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

«Η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική ασφάλιση, μπορεί, όμως, και πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Σημείωσε, ότι αφενός, δημοσιονομικές πιέσεις περιορίζουν την οικονομική δυνατότητα του κράτους να εξασφαλίσει ένα επαρκές επίπεδο συντάξεων, αφετέρου, η γήρανση του πληθυσμού μειώνει τη δυνατότητα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού να χρηματοδοτεί τις συντάξεις του αυξανόμενου αριθμού συνταξιούχων.

Κ. Μητσοτάκης: Συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και θα τον αντικαταστήσει με ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, επανέλαβε. «Το υπάρχον σύστημα εξαντλεί τα όρια του, το σύστημα είναι άδικο πριμοδοτεί συγκεκριμένες κατηγορίες ενώ αφήνει εκτεθειμένες άλλες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το τρίπτυχό μας είναι σαφές: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, όχι του κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι μόνο η ανάπτυξη μπορεί να χρηματοδοτήσει ρεαλιστικά πλεονάσματα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα