back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2019

Διαβάστε επίσης

Δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρουσίασε τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό για το καλοκαίρι του 2019, αν και δεν γνωρίζει ακόμα αν θα είναι αυτός που θα το υλοποιήσει.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και μεγάλα ονόματα και με αρκετές επαναλήψεις καλλιτεχνών που έχουν ξανάρθει στην Αθήνα επί θητείας Θεοδωρόπουλου, το πρόγραμμα παραμένει πιστό στις βασικούς άξονες που έχει θέσει από την αρχή της θητείας του: να φιλοξενούνται υψηλού επιπέδου αλλά και καινοτόμες παραστάσεις με γνώμονα την τόλμη, τον φεστιβαλικό χαρακτήρα τους αλλά και τη θεματολογία τους.

Ακόμη μια χρονιά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα παρουσιαστούν παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου και συναυλίες, στην Πειραιώς 260 φιλοξενούνται καλλιτέχνες της σύγχρονης σκηνής, ενώ στο άνοιγμα στην πόλη παρουσιάζονται site specific παραστάσεις και performances με ανοιχτή δομή.

Ηρώδειο

Φέτος θα φιλοξενηθούν στο Ηρώδειο περίφημες ξένες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική ορχήστρα του Λουξεμβούργου, η ορχήστρα της Βιέννης και η Ορχήστρα των νέων Λουίτζι Κερουμπίνο του Φεστιβάλ της Ραβέννας που συνυπάρχουν στο πρόγραμμα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τους Μουσικούς της Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής όπως οι Jethro Tull , οι dead can dance, η Loreena McKennitt και οι Tindersticks συνυπάρχουν με Έλληνες ερμηνευτές όπως η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας.

Διαφορετικότητα και Πειραιώς 260

Η φετινή σαιζόν είναι αφιερωμένη στη διαφορετικότητα, το «δικαίωμα στο αυτονόητο» όπως το χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, και με αυτό συνδέεται και η νέα ταυτότητα του Φεστιβάλ που απεικονίζει μια φιγούρα ερμαφρόδιτου ανοιχτή σε πολλαπλές ερμηνείες.
Το φετινό πρόγραμμα στην Πειραιώς 260 εμβαθύνει στην κατεύθυνση αυτή με παραστάσεις όπως η Γιαννούλα η κουλουρού του Γιώργου Παπαγεωργίου και οι Ξένες πόρτες, ένα ανέκδοτο κείμενο του Μάνου Ελευθερίου που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης ως το Χιμμελβεγκ του σύγχρονου Ισπανού Συγγραφέα Χουάν Μαγιόρκα που σκηνοθετεί η Ελένη Καρακούλη θέτουν στο μικροσκόπιο περιπτώσεις ατόμων στις παρυφές του κοινωνικού συνόλου που στοχάζονται επάνω στην αντιμετώπιση που τους επιφυλάσσει η κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το εκπαιδευτικό εργαστήρι drag queen story time που ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο το 2015, όπου ντραγκ κουήνς συστήνονται σε οικογένειες και αφηγούνται ιστορίες με θέμα τη διαφορετικότητα.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα εδώ

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα