back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο στρατός στήνει τις πρώτες γέφυρες στην Κρήτη- Αποτίμηση της καταστροφής

Διαβάστε επίσης

Η Κρήτη μετρά τις πληγές της από το πέρασμα της Ωκεανίδας,όπου από τις ισχυρές καταιγίδες υπήρξαν μεγάλες καταστροφές και κατέρρευσαν γέφυρες.

Από σήμερα το πρωί ξεκινούν από τον στρατό οι εργασίες τοποθέτησης των γεφυρών με στόχο την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης-κυκλοφορίας στις κατεστραμμένες υποδομές. «Είχαμε μιλήσει με τον Υπουργό Υποδομών με τον Περιφερειάρχη και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Περιφέρεια τους φορείς, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία με ασφάλεια για τους πολίτες» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Αποστολάκης ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη χθές στις περιοχές που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μαζί με τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρου Αρναουτάκη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν άμεσα από κλιμάκια του στρατού οι δυο πρώτες γέφυρες που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στις Βρύσες και στον Πλατανιά.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες καταστροφές που προκλήθηκαν μετά την κατ’ επανάληψη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης:

– αποφάσισε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου και

– εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χανίων και Σφακίων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών συνηγορεί στο αίτημα που διατύπωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης ζητώντας να ληφθεί απόφαση για παράταση κατά 6 μήνες όλων των Φορολογικών Υποχρεώσεων και Δηλώσεων που λήγουν την Πέμπτη 28/02/2019 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε Χανιά και Ρέθυμνο, καθώς και των Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων και Δηλώσεων που λήγουν την Πέμπτη 28/02/2019 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε Χανιά και Ρέθυμνο. Επίσης, των Τραπεζικών Υποχρεώσεων που λήγουν την Πέμπτη 28/02/2019 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Το αίτημα διατυπώνεται με δεδομένες τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι Νομοί Χανίων και Ρεθύμνου κι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα