back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Ωκεανίς»: Χιόνια κάλυψαν το 1/3 της ηπειρωτικής χώρας

Διαβάστε επίσης


Το 35% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας, έφθασε η έκταση της χιονοκάλυψης λόγω «Ωκεανίδας», σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).

Το χιόνι κάλυψε περίπου 45.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ συγκριτικά η μέση έκταση της χιονοκάλυψης κατά την περίοδο 2004 – 2018 ήταν μόλις 13.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, αυξάνοντας απότομα την έκταση της χιονοκάλυψης, που μέχρι τότε κινείτο λίγο κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 16 ετών για τον μήνα Φεβρουάριο. Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες ορεινές περιοχές ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο, ενώ στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς το ύψος του φρέσκου χιονιού να ξεπέρασε και τα δύο μέτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΑΑ-meteo.

Αρκετό ψύχος στα ορεινά και στα βόρεια της χώρας επικράτησε το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν (-8,8), στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στα 1.950 μέτρα (-6,6), στο Λαϊλιά Σερρών (-5,5), στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας (-5,2) και στο Παναχαϊκό Όρος (-4,1)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα