Search

Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛΛ, με απόλυτη την προσωπική ευθύνη του Μητσοτάκη και της Γεννηματά, βρέθηκαν καθέτως απέναντι προς τις ευρωπαϊκές πολιτικές τους οικογένειες σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, θα αντικρύσει το σύνολο της εικόνας.

Όταν η Καϊλή και ο Κύρτσος δίνουν γραμμή…

1045

Του Βασίλη Πάικου

Βασίλης ΠάικοςΗ ευρωβουλευτής της αλήστου μνήμης «Ελιάς» Εύα Καϊλή αποφάσισε, που λέτε, έτσι στα ξαφνικά να αποδομήσει το άπαν σύμπαν της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Τον Ούντο Μπούλμαν, τον Τζιάννι Πιτέλα, τον Μάρτιν Σουλτς, τον Πιερ Μοσκοβισί και δεν ξέρω ποιους και πόσους ακόμη. Ότι, πάνω-κάτω, δεν είναι τίποτα, δεν εκφράζουν τίποτα, δεν σημαίνουν τίποτα. Ναι όπως το ακούτε, η Εύα Καϊλή, από το βάθρο της πολιτικής της αυθεντίας, απεφάνθη. Από κοντά και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛΛ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «προσωπικό πάρτι άνευ σημασίας» την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, με τον επικεφαλής τους Ούντο Μπούλμαν για τις 4 Μαρτίου εδώ στην Αθήνα. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Περί του γεγονότος ότι οι ευρωσοσιαλιστές έχουν προσκαλέσει στην εκδήλωση και τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Εξ’ ου και η ενόχληση. Και οι αποκαθηλωτικές της εκδήλωσης αλλά και των διοργανωτών της απόπειρες. Και είναι γι αυτό που και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ Φώφη Γεννηματά σνομπάρει και καταγγέλλει και απέχει από την εκδήλωση. Την εκδήλωση της δικής της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας σημειωτέον. Επειδή έχει προσκληθεί ο Τσίπρας!!!

Στο άλλο στρατόπεδο τώρα, σ’ εκείνο της ευρωδεξιάς, το επιφανέστερο των στελεχών της, ο Πρόεδρος της Commission Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ζήτησε την αποκάθαρση του ΕΛΚ από την ακροδεξιά του πτέρυγα, με πρώτη-πρώτη κίνηση, την απομάκρυνση απ’ αυτό του Βίκτορ Όρμπαν, του ακροδεξιού εθνικιστή Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας. Για να σπεύσει όμως να τον βάλει στη θέση του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Ο οποίος, όχι μόνο διαφώνησε με την αποπομπή του Όρμπαν από το ΕΛΚ, αλλά ζήτησε την ένταξη σ’ αυτό και του ιταλού Υπουργού Εσωτερικών, του ακροδεξιού ρατσιστή Ματέο Σαλβίνι. Μάλιστα, όπως το ακούτε. Την ίδια μάλιστα στιγμή που, εδώ σ’ εμάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης προχωρά σε προωθημένα ακροδεξιά αντι-αριστερά κηρύγματα, βγαλμένα κατ’ ευθείαν από τις λογικές του μετεμφυλιακού κράτους των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Ενώ και τον Κύρτσο και τον Βορίδη, όπως και τον Γεωργιάδη και τον Τζιτζικώστα (με τις ταμπέλες…) και τον Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απλώς κάθεται και τους καμαρώνει. Όπως άλλωστε καμαρώνει, και παινεύει και κανακεύει και τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον ακροδεξιό βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή, προωθώντας τον με τα χίλια για την Προεδρία της Commission…

Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛΛ, με απόλυτη την προσωπική ευθύνη του Μητσοτάκη και της Γεννηματά, βρέθηκαν καθέτως απέναντι προς τις ευρωπαϊκές πολιτικές τους οικογένειες σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, θα αντικρύσει το σύνολο της εικόνας. Για να κατανοήσει γιατί οι περί ων ο λόγος έλληνες πολιτικοί, θεωρούνται ήδη «αιρετικοί» των ευρωπαϊκών αξιών, κινούμενοι προς την δεξιότερη κατεύθυνση του ευρωπαϊκού πολιτικού φάσματος. Και αντιμετωπίζονται με άκρα καχυποψία από τους ευρωπαίους ομόφρονές τους.
Μήπως τελικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι σήμερα ο πιο γνήσιος και αυθεντικός ευρωπαϊστής έλληνας πολιτικός; Λέω μήπως. Για σκέψου το όμως. Πλάκα θα χει…

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *