Search

Προσκλητήριο Τσίπρα για κοινή συμπόρευση σε ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις

531

Κάλεσμα για κοινή συμπόρευση εν όψει των ευρωεκλογών σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι απηύθυνε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας προβάλλοντας ως κυρίαρχο επιχείρημα την ανάγκη συγκρότησης ενός δημοκρατικού μετώπου που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών άφησε να εννοηθεί πως η πρόταση αυτή δεν είναι προσχηματική. «Η πρόταση είναι ειλικρινής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο Α. Τσίπρας στην δήλωση του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο τον προοδευτικό, προκειμένου να αποτραπεί, ενόψει των επόμενων, κρίσιμων, ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, να αποτραπεί η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη, της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες σήμερα νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για μια απεύθυνση πλατιά, που αφορά, επαναλαμβάνω, όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της προόδου και αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ανάγκη σήμερα, στις εξελίξεις που ζούμε στην Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν αυτοί οι δυο μεγάλοι κίνδυνοι».

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως η Φώφη Γεννηματά ή Σταύρος Θεοδωράκης θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αυτή τη φορά στο κάλεσμα του ο Α. Τσίπρας, ανέφερε:

«Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την άνοδο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ερωτηθείς τέλος για το εάν πάμε σε εθνικές εκλογές τον Μάιο ο Α. Τσίπρας σημείωσε πως «Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα¨.

Νωρίτερα κομματικές πηγές ξεκαθάριζαν πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας για τις κάλπες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Δεν επανέρχεται η λίστα, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά με σταυρό», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Σχόλιο ΚΙΝΑΛ

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού», σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς.

Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές.

Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος».

Στ. Θεοδωράκης: Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας

«Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Γιώργος Κατσίγιαννης, Κατερίνα Παπαβασιλείου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *