back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Special Olympics: Άναψε στο Ζάππειο η “Φλόγα της Ελπίδας”

Διαβάστε επίσης

Η “φλόγα της Ελπίδας” άναψε το πρωί της Τετάρτης στο Ζάππειο Μέγαρο και θα μεταφερθεί την Πέμπτη στο Άμπου Ντάμπι για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics.

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα για τους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Κι αυτό γιατί σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης (14 Μαρτίου), στο Άμπου Ντάμπι, που γιορτάζει την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συμμετοχή και τη δύναμη της θέλησης των αθλητών των Special Olympics.

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας ακολούθησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας , όπως η Βουλή των Ελλήνων, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο , τον Δρομέα κ. ά και παραδόθηκε στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην οποία θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με πτήση της Etihad Airways. Τη Φλόγα θα μεταφέρει στο Άμπου Ντάμπι ο Έλληνας Λαμπαδηδρόμος , Αστυνομικός, κ. Νίκος Αγγελάκης.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν αθλητές Special Olympics Hellas, Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μαθητές των σχολείων: 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, 5ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων , Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, Κολλεγίου Αθηνών, Κολlεγίου Ψυχικού και Campion School.

Το «παρών» έδωσαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας,πρέσβεις, εκπρόσωποι του πολιτιστικού, αθλητικού και κοινωνικού χώρου, μέλη της ΔΟΕ και της ΕΟΕ, o πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Abu Dhabi 2019, καθώς και επίσημοι από όλο τον κόσμο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα