back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης από Χανιά: Να δεσμευθούν κονδύλια της ΕΕ που θα κατευθυνθούν σε μεγάλα δημόσια έργα

Διαβάστε επίσης

Προτεραιότητα τώρα είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχασαν, αυτές τις μέρες, ό,τι είχαν και δεν είχαν και ταυτόχρονα να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και να ηλεκτροδοτηθούν ξανά τα χωριά. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους στα Χανιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Αποστόλη Βουλγαράκη ενώ με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη επισκέφθηκαν τους Λάκκους, όπου πολλά σπίτια κατέρρευσαν τις τελευταίες ώρες.

Τόσο οι Λάκκοι, όσο και τα γειτονικά παραμένουν χωρίς νερό, φως τηλέφωνο. Η κατάσταση είναι τραγική, είπε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου έχουν ανοίξει τάφροι, έχει υποχωρήσει η άσφαλτος, γεγονός που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των χωριών από δύσκολη, έως αδύνατη, σε πολλές περιπτώσεις.
Όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, οι βλάβες δεν μπορούν να αποκατασταθούν με ένα δύο συνεργεία που θα φθάσουν από την Αθήνα, αλλά χρειάζεται μια οργανωμένη επιχείρηση, η οποία θα ενισχυθεί όχι μόνο από την Περιφέρεια, αλλά και από το κεντρικό κράτος και την Ε.Ε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, τον διαβεβαίωσε ότι το Ποτάμι θα πιέσει τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες. Τον κ. Θεοδωράκη συνόδευαν τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού Χρήστος Γιακουμάκης, Κωνσταντίνος Πιτσιγαυδάκης, Νίκος Φουρναράκης και Κατερίνα Φαντάκη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα