back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται ο πόλεμος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με φόντο τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευσή του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κάτι το οποίο, όπως επισημαίνουν οι διαφωνούντες, αλλάζει εντελώς τη μορφή και τον χαρακτήρα του Ιδρύματος και των σπουδών εξ αποστάσεως.

Στο ΕΑΠ έχουν δημιουργηθεί δύο «στρατόπεδα» με το ρήγμα μεταξύ τους να μεγαλώνει διαρκώς. Από τη μία οι κοσμήτορες και οι περισσότεροι διδάσκοντες τάσσονται κατά της συγχώνευσης και από την άλλη ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος Βασίλης Καρδάσης και ορισμένοι καθηγητές συμφωνούν στα κυβερνητικά σχέδια.

Σε ανακοίνωσή τους οι κοσμήτορες το απόγευμα της Τρίτης αντιδρούν στο να εκπροσωπείται το ΕΑΠ από τον κ. Καρδάση, με δεδομένο ότι «υιοθετεί διαφορετική θέση ως προς το μέλλον του ιδρύματος σε σχέση με την πλειοψηφία των διδασκόντων». «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ τέθηκε από τους Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ και τον εκπρόσωπο των μελών ΔΕΠ το θέμα της εφεξής εκπροσώπησης του πανεπιστημίου μας στις όποιες συζητήσεις προκύψουν με το Υπουργείο Παιδείας, από πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ» τονίζουν χαρακτηριστικά οι κοσμήτορες και προσθέτουν: «Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας».

Οι κοσμήτορες καλούν «έστω και την ύστατη στιγμή, τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα ανωτέρω τακτικά μέλη της ΔΕ, να συνταχθούν με την ομόθυμη βούληση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, για μη αλλοίωση της αυτοτέλειας και της αποστολής του πανεπιστημίου μας. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη για την όποια εξέλιξη και διοικητική αρρυθμία στο ίδρυμα ανήκει πλήρως σε όσους πίσω από τις πλάτες της ακαδημαϊκής κοινότητας και χωρίς την εντολή ή την εξουσιοδότηση κανενός θεσμικού ακαδημαϊκού οργάνου, εξυφαίνουν και διαβουλεύονται σχέδια για το μέλλον του ΕΑΠ».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα